Metličić: “Ekipe su na papiru manje atraktivne, ali moramo biti oprezni!”

Metličić: “Ekipe su na papiru manje atraktivne, ali moramo biti oprezni!”

Petar Metličić osvrnuo se na hrvatsku skupinu na EP-u u Poljskoj sljedeće godine.

Bivši kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Pero Metličić, sada pomoćnik izbornika Željka Babića, svjestan je kako će kauboji morati biti itekako oprezni unatoč tome što ih je sreća ipak pomazila na ždrijebu skupina za EP u Poljskoj sljedeće godine.

“Europsko prvenstvo nikad nije bilo lako. Na papiru su momčadi možda malo manje atraktivne, ali nemamo pravo nikoga podcijeniti. Od Norveške smo izgubili u kvalifikacijama, Bjelorusiju izbornik jako dobro poznaje jer je trenirao njihov Meškov, a Island je uvijek neugodan premda trenutačno nemaju jaka ili zvučna imena”, elaborirao je Pero.

“Od izuzetne će važnosti biti širina klupe i izjednačenost kvalitete naših igrača na svim pozicijama – pogotovo to vrijedi za kasniju fazu turnira. Nema mnogo vremena za pripreme, ali kako će biti nama – tako i svima ostalima. Pitanje je samo u kakvom će stanju biti igrači poslije polusezone i hoće li biti zdravi. Nadam se da ćemo se uspjeti kvalitetno pripremiti i odigrati jedan dobar turnir”, misli Metličić.

Osvrnuo se pomoćnik izbornika i na vijest koja je dobrano zabrinula ljubitelje rukometa u Lijepoj našoj – iscrpljenost i kronični umor Domagoja Duvnjaka, zbog čega je zadržan na promatranju u KBC-u Rijeka.

“Domagoj je sada dobro. Radi se o momku koji vrhunski rukomet igra od osamnaeste godine, a u Njemačkoj nastupa bez odmora i sigurno je kako mu je iscrpljenost veliki problem. Treba mu kvalitetan odmor i dobre pripreme, da ga posluži zdravlje, a to je igrač koji nam mnogo znači. Ako on neće biti pravi, mogli bismo imati problema”, misli.

Poljska nije tako daleko Hrvatskoj, dosta naših ljudi i obitava tamo tako da je sigurno kako će kauboji u Katowicama imati solidnu podršku s tribina. “Nadam se da ćemo svojim igrama i ponašanjem privući navijače. Oni su uvijek vjerni nama, a i skupina je u Katowicama – koje su najbliže Hrvatskoj. Namjerno smo stavljeni u tu skupinu da navijačima bude blizu i nadam se da će doći u velikom broju, a mi ćemo se potruditi da svi na kraju budemo zadovoljni”, zaključio je Metličić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.