Mi idemo odigrati obje utakmice najbolje što znamo- bolji smo i kvalitetniji od protivnika

Mi idemo odigrati obje utakmice najbolje što znamo- bolji smo i kvalitetniji od protivnika

rekao je izbornik Mrđen po okupljanju reprezentacije uoči nadolazećih kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ponovno se okupila pod palicom izbornika Mrđena u sklopu priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se potkraj godine održati u Švedskoj. Iza djevojaka su već četiri kvalifikacijska susreta i na odličnom su putu prema Švedskoj. U grupi 4 Hrvatska se trenutno nalazi na prvom mjestu sa šest bodova  iz četiri susreta, druga je Crna Gora s istim brojem bodova, a slijede ih Slovenija s četiri i Makedonija bez osvojenog boda.

Hrvatska prvi susret protiv Slovenije igra 1. lipnja u Celju.

Izbornik Goran Mrđen po okupljanju reprezentacije je prokomentirao posljednja dva protivnika u borbi za Euro: “Treba krenuti ozbiljno od početka. Dovoljan je i bod protiv Slovenije, ali treba pripaziti jer se Slovenke nisu predale. Naime, njima bi pobjeda protiv nas osigurala prolaz na Euro kao treća najbolja ekipa. Mi idemo odigrati obje utakmice najbolje što znamo. Ako utakmica protiv Makedonije bude odlučujuća, kao domaćini u Rijeci, mogu reći da smo mnogo bolja i kvalitetnija ekipa od njih.”

Reprezentacija nije od prvog dana kompletna, a na popisu su se našla i neka nova imena: “Poremetila su nas ova prvenstva. Andrea Penezić i Andrea Čović dolaze u ponedjeljak, Sonja Bašić u subotu. Imali smo i problema s nekim ozljedama. Onaj dio reprezentacije koji je vukao ove kvalifikacije i iznio ih, bit će i onaj koji će ih dovršiti.”

Nadolazeće utakmice komentirala je  i Vesna Milanović-Litre:” Svjesne smo kakve nas utakmice čekaju i kakav je omjer snaga. Nadam se da ćemo u obje utakmice ući maksimalno koncentrirano. Želimo ovu sezonu i ove kvalifikacije privesti kraju uspješno. Protiv Slovenije neće biti lako. Znamo da im je utakmica protiv nas gotovo odlučujuća. Cure će gristi i već su se u ponedjeljak okupile, ali nećemo im popustiti.”

Izbornik Mrđen za kvalifikacijske susrete pozvao je sljedeće igračice:
Ivana Kapitanović (Podravka), Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka), Marina Razum (Lokomotiva), Ekaterina Nemaškalo (Podravka), Paula Posavec (Zrinski), Nataša Janković (Ardesen GSK), Nikolina Zadravec (Koka), Vesna Milanović-Litre (Krim Mercator), Katarina Ježić (HCM Baia Mare), Dragica Džono (Podravka), Andrea Čović (Vardar), Andrea Penezić (Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-Vac), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin), Ćamila Mičijević (Zamet), Marijeta Vidak (Podravka), Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka), Anamaria Gugić (Zamet), Lana Franković (Podravka), Ana Jajčević (Umag).

Na popisu pričuvnih igračica, koje dolaze tek u slučaju naknadnog poziva, našle su se: Josipa Sanader (Bjelovar), Mara Budić (Dugo Selo 55), Kristina Plahinek (Zamet), Ivana Dragišić (Podravka), Nataša Miočinović (Zamet), Ana Debelić (Lokomotiva), Dora Kalaus (Lokomotiva), Ivana Dežić (Podravka).

Stručni stožer, uz izbornika Mrđena, čine trener Nikola Škorić, trener vratarki Nenad Rogulj, kondicijski trener Alen Marošević, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj i direktorica Ljerka Vresk.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.