Miho Bošković ostaje u Jugu, bivši reprezentativac potpisao novi ugovor

Miho Bošković ostaje u Jugu, bivši reprezentativac potpisao novi ugovor

- Bilo je ponuda, ali sam procijenio da je ostanak u Jugu dugoročno gledano najbolja odluka za mene, rekao je Bošković

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta, Dubrovčanin Miho Bošković, unatoč ponudama izvan Dubrovnika potpisao je novi ugovor za VK Jug Croatia Osiguranje i sljedeće dvije godine bit će u sastavu dubrovačke momčadi.

– Bilo je ponuda, ali sam procijenio da je ostanak u Jugu dugoročno gledano najbolja odluka kako za mene osobno, tako i za klub. Iako je ugovor na dvije godine, vidim se u Jugu duže vrijeme!, izjavio je najbolji igrač Europe po izboru LEN-a za 2007. i 2012. godinu.

Bošković ističe kako je njegova najveća sportska želja osvojiti još jedan europski naslov u kapici Juga, čime bi, kako kaže, okrunio svoju sportsku klupsku karijeru.

– Osvajanje još jednog europskog naslova s Jugom mi je najveća, za sada neostvarena želja. Svjestan sam da ove godine nećemo biti u krugu istaknutih favorita ,ali uz podršku naših navijača Jug će se vrlo brzo vratiti na vrh, a kada se to dogodi želim biti tu i dati svoj doprinos!”  – govori o svojim sportskim motivima Miho Bošković, koji je na pitanje o uvjetima oko kojih se pregovaralo kratko rekao:

– Smatram da smo i klub i ja bili realni.

Podsjetimo, Miho Bošković je rođen 11. siječnja 1983. godine. Vaterpolo je počeo igrati u VK Cavtat a igrač je Juga od od 1996. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji, a dok je studirao igrao je i za splitski Jadran od 2001. do 2004. da bi se potom vratio u Dubrovnik i s Jugom postao prvak Europe 2006. godine. Od 2010. do 2012. je igrao u Mađarskoj za Vasas nakon čega se ponovo priključio dubrovačkoj momčadi.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju nastupio je 63 puta. Debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. te bio neizostavan član prve sedmorke u svim velikim uspjesima hrvatske reprezentacije od osvajanja naslova prvaka svijeta  u Melbourneu 2007. do zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.