Miks tenisa i squasha formula je novog sporta naziva Padel

Miks tenisa i squasha formula je novog sporta naziva Padel

Iza cijele priče stoje dva bivša hrvatska nogometna reprezentativca Robert Prosinečki i Janko Janković

Foto: Facebook/ padel.hr

Padel je nastao u Meksiku, riječ je o novom sportu kojeg bi najlakše bilo opisati kao mješavinu tenisa i squasha. Radi se o jednom od najbrže rastućih sportova u svijetu. Nova vještina posljednjih godina zaludila je Španjolsku, a sada se nezaustavljivo širi i na Portugal, Italiju, Veliku Britaniju. U Španjolskoj, u ovom trenutku, postoji više od 5 milijuna registriranih igrača, a padel veliku popularnost uživa i među najvećim svjetskim sportašima poput Rogera Federera, Novaka Đokovića, Lea Messija, Cristiana Ronalda, Ivana Rakitića, Diega Maradone i drugih

Igra se na terenu 10 metara širine i 20 metara dužine uglavnom u parovima, a svaki teren ograđen je posebnim staklenim zidom. Loptice su slične kao u tenisu, no prilagođene, kao i reketi. Poeni se osvajaju i broje kao u tenisu, samo što igrač ima prednost odbijanja loptice od staklenog zida. Servis se izvodi u visini bokova.

Brojne zemlje već su osnovale Padel saveze, a svake godine najbolje svjetske igrače okuplja World Padel Tour koji se odvija u najvećim europskim prijestolnicama. Otvaranjem Padel centra u Zagrebu Hrvatska se među prvima priključuje novom sportskom trendu u svijetu te otvara mogućnost sasvim novog načina rekreacije hrvatskim građanima. Iza cijele priče stoje dva bivša hrvatska nogometna reprezentativca Robert Prosinečki i Janko Janković.

Robert Prosinečki/Getty Images

Robert Prosinečki/Getty Images

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.