Minimalan poraz barakuda u Dubrovniku

Minimalan poraz barakuda u Dubrovniku

Vaterpolisti Hrvatske izgubili su od Italije u Dubrovniku...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostala je bez bodova u najjačem ispitu skupine C Svjetske lige, prvi im je poraz u Dubrovniku s minimalnih 8:9 nanijela selekcija Italije.

Azzurri su slavili uvelike zahvaljujući sjajnom posljednjem periodu meča, nakon što su barakude prve tri četvrtine uspijevale održavati kakvu-takvu prednost. U zadnju četvrtinu ušlo se tako s hrvatskom prednošću od 7:6, a Sandro Sukno nešto više od pet minuta prije kraja utakmice pogodio je i za dva razlike.

No, krenuli su tada Talijani na sve ili ništa, tri puta iz daljine svladali do tada odličnog Josipa Pavića, dok barakude do isteka vremena nisu uspjele poentirati, premda su nekoliko puta imali dobru šansu s igračem više. Jedan od ponajboljih u bazenu bio je gostujući vratar Stefano Tempesti, kojemu je za rukom pošlo obraniti čak 16 hrvatskih pokušaja.

Hrvatske strijelce predvodio je Sandro Sukno (tri gola), jedan manje postigao je Damir Burić, dok su jedan zgoditak zabili Paolo Obradović, Petar Muslim i Luka Bukić, a Josip Pavić obranio deset udaraca. Sljedeći ispit u Svjetskoj ligi Tucaka i njegove izabranike čeka 16. veljače, kad gostuju protiv slabašne Turske. Sada slijedi odlazak na desetodnevne pripreme u Los Angeles, gdje će se tesati forma uoči Europskog prvenstva u Beogradu iduće godine.

Sandro Sukno/Foto: www.hvs.hr

Sandro Sukno/Foto: www.hvs.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.