Mirjana Lučić spremna za svoje prve Paraolimpijske igre

Mirjana Lučić spremna za svoje prve Paraolimpijske igre

Svoje mjesto u paraolimpijskoj reprezentaciji izborila je članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice, Mirjana Lučić, šestim mjestom na listi Međunarodne stolnoteniske federacije.

„Kod nas su kvalifikacije trajale pune dvije godine i bilo je jako bitno toliki period održati vrhunsku formu i osvajati vodeća mjesta. Ja sam plasman u Rio izborila na temelju kontinuiranog rada i plasmana među osam najboljih na svjetskoj listi“, objašnjava Lučić koja je u stolnom tenisu osoba s invaliditetom tek dvije godine. Prije toga je dvadeset godina trenirala stolni tenis za osobe bez invaliditeta, ali zbog kroničnih problema s kralježnicom morala je prestati.

„Natječem se u kategoriji 10 – stojeći, ali istovremeno radim i kao trenerica. Plasman u Rio mi je dosad najveći uspjeh, iako sam osvajala medalje na međunarodnim turnirima“, kaže Lučić, srebrna na Otvorenom prvenstvu Slovenije ove godine i brončana prošle godine na Otvorenom stolnoteniskom prvenstvu Slovačke.

Konkurenciju koja ju očekuje na Paraolimpijskim igrama već dobro poznaje: „Sa svim tim igračicama sam već igrala. Bit će nas osam iz cijelog svijeta. Bronca nije nedostižna, ali treba dati sve od sebe“.

Pripreme su već počele. „Počeli smo u Opatiji prošli tjedan. U veljači u imamo turnir u Italiji i onda nastavljamo intenzivno do Rija“, zaključuje Mirjana Lučić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.