Mirko Filipović ekspresno je sredio Kosaku

Mirko Filipović ekspresno je sredio Kosaku

39 puta Mirko je udario Kosaku u parteru prije nego je sudac prekinuo meč.

Meč između Mirka Filipovića i Japanca Tsuyoshija Kosake u Saitama Areni trajao je samo minutu i završen je sudačkim prekidom u korist našeg Cro Copa, tako da Kosaka nije uspio Mirka staviti na svoju listu legendi koje su napustile ring pognute glave poput Fedora Emilianenka.

47-godišnji Japanac krenuo je agresivno u prvim sekundama, možemo reći čak i preagresivno što ga je na kraju i skupo koštalo. Pošto je bio brzoplet lagano se pokliznuo, Mirko ga je uhvatio iza leđa u klinč i sa nekoliko odličnih udaraca desnicom ošamutio i srušio u parter. Takvog ošamučenog Mirko ga je uspio udariti 39 puta šakama, što u glavu, što u predjelu oko glave, te sucu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti borbu.

Mirku je nakon borbe prvi čestitao njegov sin Ivan koji ga je po prvi puta pratio u Japanu, a nakon njega i čitav tim od 13 ljudi koji su ga pratili na čelu sa Stipom Drvišem. Na svome facebook profilu se zahvalio svim navijačima na podršci i izjavio da je Kosaka na putu za bolnicu zbog slomljenih kostiju na licu. Ovo je bila Mirkova 10. jubilarna borba na staru godinu i deveta pobjeda, a preostale su mu još dvije borbe u oproštajnoj seriji u Rizinu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.