Mlade Hrvatice osvojile Uefin razvojni turnir

Mlade Hrvatice osvojile Uefin razvojni turnir

Hrvatske nogometašice osvojile su prvo mjesto na Uefinu razvojnom turniru u Makedoniji...

Mlada hrvatska ženska nogometna reprezentacija potvrdila je potencijal na razvojnom turniru koji je krovna europska nogometna organizacija (UEFA) organizirala u Makedoniji.

Nogometašice do 18 godina starosti pod vodstvom izbornice Marije Margarete Damjanović sučelile su se Walesu, Moldaviji i domaćinu, Makedoniji te u sva tri ogleda teren napustile uzdignutih ruku.

U prvoj utakmici u Skopju Hrvatice su Wales pobijedile 2:0, strijelkinje su bile Doris Tomić (15) i Matea Bošnjak (62), a tek je na konačnih 2:1 uspjela smanjiti Katy Hosford u posljednjim minutama susreta.

Uslijedila je najimpresivnija predstava na turniru – Moldavija nije bila dostojan suparnik kockastima, a u sudačku bilježnicu upisale su se redom Petra Pezelj, Doris Tomić, Victoria Stvorić, Sara Schäfer-Hansen i Matea Bošnjak za ukupnih 6:1.

Posljednji ispit Damjanović i njezine izabranice odradile su u nedjelju, kad je s 3:2 pao i domaćin. Ponovno je ponajbolja igračica bila Petra Pezelj, ‘otvorila’ je makedonsku bravu u 12. minuti, a još jednom je bila precizna i u 72. minuti. Treći hrvatski pogodak bio je djelo  Sara Schäfer-Hansen, koja je svojoj ekipi donijela trijumf dvije minute prije posljednjeg sučeva zvižduka.

Spomenimo i kako je 16-godišnja napadačica Petra Pezelj (Agram) osvojila i titulu najboljeg strijelca turnira, ukupno četiri puta zatresavši mrežu suparnica.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.