Mlade i velike nade plivačkog kluba Natator

Mlade i velike nade plivačkog kluba Natator

Predstavljamo vam Plivački klub Natator  koji je osnovala  hrvatska paraolimpijka Ana Sršen 2003. godine. Glavni cilj bio je stvoriti klub jednakih mogućnosti za sve osobe koje žele plivati. Njihove vrijednosti kojima teže su: “Ljubav prema plivanju, Pobjednički duh, Učenje iz različitosti, Želimo biti zdravi i aktivni, Druženje i zabava, Kvalitetni i prilagođeni programi, Individualni pristup, Iskustvo.”

PK Natator danas je jedan od najuspješnijih plivačkih klubova čiji plivači nastupaju na paraolimpijskim igrama te su osvajači medalja na IPC europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama, državni su prvaci i rekorderi.

Trenere i voditelje plivačkog kluba Natator čini multidisciplinarni tim s višegodišnjim iskustvom u plivanju i u radu s djecom, a  obrazovani su na Kineziološkom fakultetu, Društvenom veleučilištu – smjer plivanje, Zdravstvenom veleučilištu i Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu te specijalistički po Halliwickovom konceptu i metodi Freds Swim Academy za dojenčad i djecu. Njihovi  treneri dobitnici su brojnih priznanja te su izabrani u plivačku reprezentaciju Hrvatskog paraolimpijskog odbora kao glavni i pomoćni treneri.

U klubu se provodi program ranog plivanja i poduke plivanja po Halliwick konceptu i Freds Swim Academy metodi čiji je cilj  omogućiti djeci različitih mogućnosti da postanu sigurni plivači do pete godine i na taj način znanjem plivanja osiguraju prevenciju od utapanja; zadovolje potrebu za kretanjem i jačaju vlastito samopouzdanje i samosvijest.

Od 2003. Klub je organizator međunarodnog plivačkog kampa, a od 2006. je organizator seminara za osposobljavanje kadrova po Halliwick konceptu i FSA metodi. Kao takav je i član  Zagrebačkog plivačkog saveza, Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, Hrvatskog plivačkog saveza, Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom, International Halliwick Association i Hallliwick Association for Swimming Therapy.

Cilj Kluba je stvoriti okruženje u kojem plivači napreduju i u kojem mogu postići svoj puni potencijal. Aktivnim poticanjem ljudi da se bave plivanjem i promicanje bio-psiho-socijalnih učinaka plivanja, Plivački klub Natator daje pozitivan doprinos lokalnoj zajednici šireći i njegujući pritom vrijednosti  iskonskih sportaša u djece i mladih.

Tko su sportaši i tko čini tim kluba Natator pogledajte iz slidera

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.