Europsko kadetsko prvenstvo A Divizije, Udine Italija

Mlade košarkašice poražene od Italije, slijedi borba za peto mjesto

Mlade košarkašice poražene od Italije, slijedi borba za peto mjesto

Italija – Hrvatska 50:45 (7:14, 16:15, 18:4, 9:12)

Hrvatska se nije uspjela plasirati  među četiri najbolje kadetske reprezentacije Europe mada su naše cure bile na dobrom putu. Izrazito loše odigrana treća četvrtina, koju je Hrvatska izgubila 4:18,  bila je presudna za konačan ishod.

Sve je bilo dobro do  treće četvrtine, Hrvatska je odlično ušla u utakmicu, dobro igrala i smiješila joj se pobjeda, ali kada su se nakon poluvremena vratile na parket, igra naših kadetkinja bila je neprepoznatljiva.

Talijani su dobro proanalizirali igru naše reprezentacije i usredotočili se na zatvaranje naše ponajbolje igračice  Mihaele Lazić. Dvije-tri Talijanke izmjenjivale su se i sprečavale njezinu kreativnost i realizaciju joj sveli na 10 koševa.

Foto: Mihaela Lazić u akciji / fibaeurope.com

Foto: Mihaela Lazić u akciji / fibaeurope.com

U našim redovima sjajna je bila Lucija Kostić koja je u pojedinim trenucima preuzimala ulogu Lazić, no naposljetku niti njezin učinak (10 skokova i 17  koševa) kao i 12 koševa Mihić nije bilo dovoljno da se ugrozi prednost Italije koju je preuzela sredinom treće četvrtine i nije ju ispuštala do kraja.

Šteta, jer naše kadetkinje su bile tako blizu i srčano su su se borile, ali ponekad to nije dovoljno. Danas igraju protiv Češke za poziciju od 5. do 8. mjesta i želimo im da se jednako lavovski bore kao i dosada – Sretno!

Italija – Hrvatska 50:45 (7:14, 16:15, 18:4, 9:12)

Italija: Fiorin -, Ianezic 9, Cantone 0, Gilli 2, Sasso 2, Panzera 0, Gregori 7, Rimi -, Madera 5, Vella 19, Baldi 6, Soglia 0. Trener: Giovanni Lucchesi, pomoćni treneri: Nazareno Lombardi i Luca Visconti

Hrvatska: Vukšić -. Ujević -, Lazić 10, Muhl 2, Miše 0, Haklička0, Trehub -, Mandić 2, Kostić 17, Mihić 12, Perko -, Jurić 2,Trener: Šime Vidaković, pomoni trener: Marija Kovač Mijač

Foto: zenska-kosarka.com

Foto: zenska-kosarka.com

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.