Mladi Billy Monger je dokaz da je u životu sve moguće!

Mladi Billy Monger je dokaz da je u životu sve moguće!

Dječak kojem su amputirali obje noge u povratničkoj utrci osvojio treće mjesto!

Nevjerojatan povratnički rezultat mladog vozača Formule 3 zasigurno je izmamio osmijeh na mnoga lica.

Naime, u utrci Formule 4 u travnju prošle godine, Monger je teško stradao što je rezultiralo amputiranjem i jedne i druge noge. Ubrzo je osnovana kampanja JustGiving kojoj je bio cilj prikupiti donacije kako bi se mladom Britancu omogućila što kvalitetnija njega, brži oporavak te povratak na stazu. Imao je podršku od strane nekoliko zvijezda F1 kao što su Lewis Hamilton, Jenson Button, Max Verstappen i dr.  Nekoliko mjeseci kasnije, za njega je napravljen posebno prilagođen bolid u kojem je odvozio probne utrke s ciljem da se što bolje pripremi za nadolazeće utrke.

Teška ga nesreća nije omela u ostvarivanju svojih ciljeva. Ove se godine krajem ožujka vratio jači nego ikad – u kvalifikacijama F3 utrke je zauzeo peto, a zatim se popeo na treće mjesto! „Da ste mi rekli da ću završiti na postolju na mojoj prvoj povratničkoj utrci, rekao bih da lažete. Osjećaj je nevjerojatan! Biti treći na samom početku sezone mi daje još više samopouzdanja pa ću zasigurno nastaviti ”loviti” postolje u svakoj utrci.“ , izjavljuje Monger nakon utrke za pamćenje.

Iduću će priliku za uspješan rezultat dobiti krajem travnja u utrci u Rockinghamu koju će, od sada, zasigurno svi željno iščekivati!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.