Mladi hrvatski kuglači sa šest zlata i dvije bronce završili svoj nastup na SP

Mladi hrvatski kuglači sa šest zlata i dvije bronce završili svoj nastup na SP

Jučer je završeno XII. Svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniore U-18 koje se održavalo u Njemačkom Dettenheimu...

(foto: HKS)

Hrvatska kuglačka reprezentacija pod vodstvom trenera Zdenka Suša napravila je veliki uspjeh osvojivši šest zlatnih i dvije brončane medalje.

Podsjetimo na tijek natjecanja prvenstva…U ponedjeljak su prvotno nastupile juniorke u  ekipnom dijelu natjecanja, a hrvatski sastav činile su  Tea Dragičević (617), Venesa Bogdanović (122),  Ivana Neralić (393), Matea Juričić (600) i Tamara Sinković (594).  Ukupno su srušile 2.326 čunjeva te osvojile zlato ispred domaćih Njemica  i to za dva čunja razlike. Treća je bila Slovenija sa srušenih 2.281 čunja.

Nakon juniorki u utorak su juniori na ekipnom natjecanju osvojili odlično treće mjesto srušivši ukupno 2.330 čunjeva, prva je bila Austrija sa srušenih 2.387 čunjeva, druga Njemačka sa srušenih 2.371 čunjem. Hrvatska je nastupila u sastavu Mihael Grivičić (604), Borna Bakran (584), Marin Rosandič (578), Luka Požega (562) i Martin Latinović.

Novo zlato Hrvatska je osvojila u srijedu kada su na rasporedu bili tandemi, Luka Požega i Mihael Grivičić. Odličnom igrom pobijedivši pritom Estoniju, Austriju, Mađarsku i u finalu Francusku postali su svjetski prvaci u toj kategoriji.

U četvrtak ujutro igrao se Tandem MIX gdje je pak hrvatski tandem Matea Juričič i Mihael Grivičič osvojio novo zlato za Hrvatsku. Matea i Mihael u sva četiri meča nisu prepustili protivnicima niti jedan set, a pobijedili su Poljsku, Rumunjsku, Francusku i u finalu Slovačku.

Zadnji dan prvenstva igralo se pojedinačno i 24 najboljih pojedinaca iz ekipnog djela izborilo je nastup u finalu. Matea Juričić srušivši 633 čunjeva postala je svjetska prvakinja pojedinačno i u kombinaciji, a uz to srušila je i svjetsko rekord u kombinaciji (1.233 čunjeva).  U žetvi medalja pridružila joj se i Tea Dragičević koja je finalu srušila 591 čunj čime je s ukupno srušenih 1.208 čunjeva osvojila drugo mjesto u kombinaciji te  sedmo mjesto pojedinačno od naših juniorki u finalu je nastupila i Tamara Sinković te osvojila peto mjesto u kombinaciji (1.177 čunjeva) i osmo mjesto pojedinačno (583).

U muškom finalu nastupili su Borna Bakran (580) – 13. mjesto, Marin Rosandić (571) – 16. mjesto i Mihael Grivičić (571) – 17. mjesto.

Odličnim igrama naših reprezentativaca Hrvatska je osvojila zlato u poretku nacija, ispred domaćina Njemačke te treće Austrije. Nakon velikog uspjeha juniora danas počinje i Ekipno prvenstvo svijeta za seniore čija završnica će biti iduću subotu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.