Mladi Riječanin hrvatski juniorski prvak u karateu!

Mladi Riječanin hrvatski juniorski prvak u karateu!

Roko je ujedno izborio i nastup na Europskom Prvenstvu u Rusiji.

Na vrhunski organiziranom i jakom natjecanju, državnom prvenstvu za mlađe uzraste, u Rijeci su nastupili najbolji kadeti, juniori i mlađi seniori, a sudjelovalo je ukupno dvjestotinjak karatista iz svih krajeva Hrvatske.  

U konkurenciji kadeta i kadetkinja predstavnici TAD Rijeka nisu uspjeli doći do odličja na tom natjecanju, ostali su na korak od pobjedničkog postolja, a došlo je tek nekoliko natjecatelja iz tog riječkog karate kluba.

Lovro Mudnić, koji je nakon tri tijesne borbe završio na petom mjestu i Toni Galić, koji je svoj nastup završio već u prvom kolu, a pritom mu je nedostajalo i malo sreće. Katarina Živković završila je natjecanje na petom mjestu, a Hana Živković otpala je već u prvom kolu.

Za razliku od prvog, drugi je dan za predstavnike TAD Rijeka bio znatno uspješniji. Za veselje trenerima i navijačima pobrinuo se aktualni hrvatski juniorski reprezentativac Roko Štiglić. Nakon godina rada, truda i čekanja, konačno se sve poklopilo te je Roko postao prvak Hrvatske. 

Pobjedom na Prvenstvu, Štiglić je ujedno izborio i nastup na Europskom Prvenstvu u Rusiji, koje će se održati početkom veljače u Sočiju.

Ekskluzivno za naš portal rekao nam je što ga očekuje od predstojećih natjecateljskih obaveza.

“Već sutra putujem prema Crnoj Gori, konkretno u Herceg Novi, gdje me očekuje jako međunarodno natjecanje, Balkansko prvenstvo za kadete i juniore. Očekivanja su mi naravno velika od tog natjecanja, pun sam samopouzdanja i jedva čekam početak. Moje su želje poznate, idem po zlato!” – poručuje Roko.

Otkrio nam je Roko i neke bitne pojedinosti iz privatnog života.

“Pohađam Srednju Pomorsku školu u Bakru te uz sve školske obaveze uspijevam ne zapostaviti niti svakodnevne treninge, važne za održavanje forme, pogotovo pred natjecanja.”

Roko nam je na samom kraju razgovora skromno kazao neke, široj javnosti još nepoznate detalje iz svog života, kakve su njegove daljnje ambicije i želje.

“Vjerujem da trebam nastaviti trenirati istim tempom kao i dosad, truditi se što više i više, jer jedino tako će onda i kvalitetni rezultati doći sam po sebi” – zaključio je Roko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.