Mladi vaterpolisti u četvrtfinalu u Bakuu, drugi poraz odbojkašica

Mladi vaterpolisti u četvrtfinalu u Bakuu, drugi poraz odbojkašica

Hrvatski vaterpolisti s prvog mjesta u skupini plasirali su se u četvrtfinale Europskih igara...

Mladi vaterpolisti koji u Bakuu predstavljaju Hrvatsku na prvim Europskim igrama izborili su nastup u četvrtfinalu nakon što su u trećem ogledu skupine C svladali Grčku rezultatom 13:12.

U17 reprezentacija pod vodstvom izbornika Joška Krekovića priskrbila si je i prvo mjesto u skupini, potvrdivši time ogroman talent ove generacije vaterpolista te dokazala da hrvatski vaterpolo ne mora strahovati za svoju budućnost.

Odbojkašice pak nisu bile iste sreće – poražene su i od Nizozemske rezultatom 1:3 (23:25, 17:25, 25:17, 21:25), premda pozitivno može biti što je igra mlade, ali i ozljedama “dotučene” ekipe bila daleko bolja negoli u prvom srazu sa Srbijom.

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Igara kreirala je pak šesnaestogodišnja gimnastičarka Ana Đerek koja će također nastupiti u finalu svoje discipline – preskoka, dok je u višeboju “osvojila” status prve rezerve za završnicu.

Antun Novaković i Brigita Bakić u kajaku se ipak nisu plasirali u polufinale utrke na 200 metara; Novaković je bio posljednji u svojoj skupini (38.674), što znači da mu je za poluzavršnicu nedostajalo dvije sekunde, dok je Bakić također bila posljednja s rezultatom 46.546.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.