Mladost i Jug remizirali u derbiju kola Triglav lige

Mladost i Jug remizirali u derbiju kola Triglav lige

Mladost je uvjerljivo vodeća na ljestvici.

Najbolji hrvatski vaterpolski klubovi Mladost i Jug sastali su se u bazenu na Savi u derbiju 11. kola regionalne Triglav veterpolske lige, a susret je završen bez pobjednika 9:9.

HAVK Mladost – Jug CO 9:9 (0 : 2, 3 : 2, 6 : 4, 0 : 1)

HAVK Mladost: Ivan Marcelić, Cosmin Alex. Radu(1), Lovre Miloš(2), Marino Čagalj(1), Miloš Ćuk(2), Antonio Petković(1), Jerko Anzulović, Franko Lazić, Luka Bajić(1), Matias Biljaka, Ivan Buljubašić, Konstantin Kharkov(1), Jerko Jurlina, Branimir Herceg, Trener: Zoran Bajić

Jug CO: Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar(1), Maro Joković(1), Xavi Garcia(1), Luka Lozina(1), Danill Merkulov(2), Filip Kržić, Marko Žuvela, Hrvoje Benić(1), Alexandros Papanastasiou(2), Antonio Vukojević, Kristijan Čulina, Trener: Vjekoslav Kobešćak

Jug je na sjajan način otvorio utakmicu, poveli su sa 3:0 golovima Papanastasioua, Merkulova i Lončara, a Mladostaši su Popadića prvi put savladali tek nakon 10 minuta golom Marina Čaglja. Do poluvremena je Mladost uspjela doći na samo gol zaostatka (4:3), da bi početkom treće četvrtine Miloš Ćuk sa dva gola preokrenuo rezultat. Golijada u trećoj četvrtini završila je sa 10 golova, a Mladost je u posljednjih osam minuta ušla s prednosti 9:8. Jedini gol u posljednjoj dionici igre zabio je Daniil Merkulov minutu i 45 sekundi prije kraja za remi.

U ostalim susretima, splitski Jadran je a 18:9 bio bolji od Primorca iz Kotora, Partizan je izgubio od Šapca 7:6, Jadran je u Herceg Novom savladao Crvenu zvezdu s 10:7, a u splitskom derbiju Mornar je bio bolji od Poška 13:8.

Mladost je na vrhu s 31 bodom, slijede Jadran HN sa 27 i Jadran Split sa 25, dok je Jug tek četvrti sa 23 boda.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.