Mladost osvojila Kup! Lordan najbolja igračica

Mladost osvojila Kup! Lordan najbolja igračica

Mladostašicama je ovo šesti kup uz sedam osvojenih naslova prvakinja Hrvatske.

Vaterpolistice zagrebačkog ŽAVK Mladost osvojile su hrvatski Kup nakon što su u subotu  sa 10-6 (1-0, 4-3, 5-2, 0-1) pobijedile ekipu splitskog POŠK-a.

Nakon što su jučer u polufinalnom susretu sa 18-5 nadigrale šibensku Viktoriju vaterpolistice Mladosti u finalu su imale samo malo teži posao protiv odabranica trenera Dragana Matutinovića. Predvođene najefikasnijom igračicom završnice Kupu Dinom Lordan, koja je nakon četiri gola koja je postigla u polufinalu protiv Viktorije, u finalu postigla još tri i ona je uz Petru Bukić koja je sinoć službeno proglašena najboljom hrvatskom vaterpolisticom svakako najzaslužnija što su “mladostašice” suvereno osvojile Kup.

Pored 3 gola Lordan ostale pogotke za Mladost postigle su Bukić i Balić po 2, te Gegić, Županić i Topić po 1, dok su najefikasnije u ekipi POŠK-a bile sestre Butić jer je mlađa Domina postigla 3, a Ivana 2 pogotka.

Pobjednički pokal kapetanici Mladosti Dini Lordan uručio je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Predrag Sloboda i to je šesti profej pobjednica Kupa vaterpolistica Mladosti koje u svojim vitrinama imaju i sedam naslova prvakinja Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.