Modrić i Kovačić sa Realom osvojili klupsko Svjetsko prvenstvo

Modrić i Kovačić sa Realom osvojili klupsko Svjetsko prvenstvo

Modrić i Kovačić pobjedom u finalu klupskog Svjetskog prvenstva zaključuju odličnu godinu.

Real Madrid je u Yokohami odigrao finale klupskog SP protiv Japanskog prvaka Kashime. Prvak Europe osvojio je svjetski naslov ali puno teže nego što se prvobitno očekivalo. Zahvaljujući hat-tricku Christiana Ronalda te odličnoj utakmici Luke Modrića, Real Madrid je pobijedio sa 4:2.

Oba kluba su bili jako raspoloženi u susretu, s čak 42 udarca u gol i 17 u okvir gola. Kashima se pokazala kao prava momčad, u trenutke je čak parirala Realu kako mnoge Europske momčadi nisu uspjele. Eventualno se momčad Reala uozbiljila te pokazala zašto su Europski prvaci, u produžetcima su riješili utakmicu zahvaljujući Christianu Ronaldu, koji je zabio dva gola te ostvario hat-trick. Na današnjoj utakmici treba izdvojiti Luku Modrića, bio je Modrić veoma raspucan, vrebao je na rubu protivničkog kaznenog prostora te koristio svaku priliku za šut. Mateo Kovačić također je dobio šansu zaigrati u finalu, u 106. minuti ušao je u igru kao zamjena Modriću. Sudeći po ovogodišnjoj, iduća godina Kovačiću donosi osigurano mjesto u veznom redu Real Madrida.

Otkako je Luka Modrić zaigrao s Real Madrid, osvojio je sedmi trofej sa svojom momčadi. Modrić je u svom vremenu u Realu podigao dvaput pehar Lige prvaka, jedanput Kup Kralja i španjolski Superkup, dva UEFA-ina Superkupa, te današnji naslov svjetskog klupskog prvaka. Podsjećamo da je Modrić prije dvije godine propustio finale klupskog prvenstva zbog ozljede.

Modrić uz trofeje s Realom posjeduje još tri naslova prvaka i dva osvojena Kupa Hrvatske s Dinamom Zagreb.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.