Moguće izbacivanje Dinamovih juniora iz Lige prvaka

Moguće izbacivanje Dinamovih juniora iz Lige prvaka

Iako su pobjedom protiv Anderlechta s 2:0 osigurali četvrtfinale Lige prvaka, juniorima Dinama prijeti izbacivanje iz natjecanja.
Razlog tome je ulazak u igru Matije Fintića koji nije smio igrati. Naime, nogometaš Dinama je u skupini Lige prvaka skupio tri žuta kartona te je morao pauzirati utakmicu u Belgiji. Propust je napravljen jer su iz Dinama smatrali da se ti kartoni brišu nakon grupne faze natjecanja. Iako je u igru ušao u 83. minuti kao zamjena za Danija Olma i kada je utakmica već bila riješena, nakon utakmice stigao je dopis iz UEFA-e kako je protiv Dinama pokrenut postupak zbog nastupa igrača koji nije imao pravo igrati.

„Naravno, Dinamo je spreman snositi financijske posljedice za ovu pogrešku, no ista tako se iskreno nadamo i vjerujemo da će UEFA prepoznati prave sportske vrijednosti i neće kazniti mlade sportaše koji su tamo gdje je jedino važno, na terenu, pokazali da zaslužuju igrati u četvrtfinalu“, stoji u priopćenju na službenoj stranici kluba.
Zanimljivo je da je Anderlecht znao o čemu se radi, no nisu se htjeli žaliti jer smatraju da je bolja momčad pobijedila. Odluka UEFA-e bit će donesena u ponedjeljak 29. veljače, a ako se stvar riješi u njihovu korist i ostanu u natjecanju, Modri će u četvrtfinalu ugostiti Barcelonu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.