MOO privremeno priznao Kickboks!

MOO privremeno priznao Kickboks!

Međunarodni olimpijski odbor na sjednici koja se održala u Japanu (Tokyo) donio je odluku o privremenom priznanju na tri godine kickboxinga pod WAKO svjetskom federacijom u krug olimpijskih sportova!

“Ovo je veliki dan za svjetski kickboxing i za sve nas u Hrvatskom kickboxing savezu. Nadamo se da će WAKO napraviti sve što je potrebno u naredne tri godine kako bi postali punopravnim članom. Nadamo se da će se ovom odlukom promijeniti na bolje percepcija prema našem sportu i našim sportašima. U narednom periodu nadamo se boljim uvjetima za naš Savez, naše klubove i naše sportaše” komentirao je predsjednik HKBS-a Tomislav Bilandžić.

“Želim se zahvaliti svima u WAKO federaciji koji su dali svoj doprinos koji je doveo do ove odluke, posebno našem Romeu Deši koji je jedan od prvih operativaca u WAKO federaciji. Isto tako Vas želim izvijestiti da sam u subotu, 24.11.2018. godine u Mariboru tijekom posljednjeg dana europskog prvenstva obavio razgovor s predsjednikom europske WAKO federacije, gospodinom Royem Bakerom tijekom kojega sam istome ukazao na određene nepravilnosti koje se događaju u svezi europskih i svjetskih prvenstava u posljednjih nekoliko godina (načina izbora domaćinstava europskih i svjetskih prvenstava, visine i načina plačanja smještaja, prijavljivanja natjecatelja, ždrijebanja, vaganja, suđenja i zaštitne opreme na navedenim natjecanjima). Sve upravo u funkciji poboljšanja stanja u WAKO federaciji. Gospodin Baker se složio sa svime što sam mu rekao te me zamolio da mu isto dostavim u pisanoj formi. Taj dopis nakon što ga budem napisao i poslao gospodinu Roy Bakeru dobiti će te također svi na uvid” zaključio je Bilandžić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.