Mourinho podsjetio Kloppa da je jednom rekao da se uspjeh ne može kupiti

Mourinho podsjetio Kloppa da je jednom rekao da se uspjeh ne može kupiti

Mourinho prizaje da tržište diktira cijene igrača.

Menadžer Manchester Uniteda, Jose Mourinho, kazao je da bi menadžera Liverpoola Jürgena Kloppa trebalo pitati za komentar iz 2016. kada je izjavio da se uspjeh ne može kupiti. Mourinho je ciljao na ovotjednu Liverpoolovu kupnju Virgila von Dijka iz Southamptona za grandioznih 75 milijuna funti. Kontroverzni portugalski menadžer je nakon remija s Burnleyjem za Boxing day izjavio da njegovoj momčadi nisu pomogla pojačanja u iznosu od skoro 300 milijuna funti odnosno da je gradski rival Manchester City pokupovao bočne braniče vrijednosti napadača.

U srpnju 2016. kad je United kupio Pogbu za 89 milijuna funti Klopp je izjavio da se ne isplati davati skoro 100 milijuna funti na jednog igrača koji se lako može ozlijediti te se potrošeni novac neće vratiti nazad. Mourinho je kazao: “Ne govorim konkretno o ovom slučaju van Dijka jer u Liverpoolu rade što žele i ja nemam pravo komentirati što rade. Realnost je da ako oni misle da je igrač pravi igrač i ako ga uistinu žele, oni će za njega platiti traženu svotu jer jednostavno nemaju takvog igrača, to je način kako tržište funkcionira ovih dana.”

“Kada uspoređujemo količinu novca koju određeni menadžeri i klubovi troše sada – da ne spominjem situaciju prije deset godina – čak i stanje prije tri godine nije moguće uspoređivati. Ne mogu se uspoređivati realnosti. Virgil van Dijk je najskuplji branič u povijesti nogometa, ali je li on bolji od Paola Maldinija, Giuseppea Bergomija ili Ria Ferdinanda? Ne možete reći to – to je jednostavno način kako funkcionira tržište i vi platite ili ne platite”, izjavio je Mourinho.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.