Može li Hrvatska košarkaška reprezentacija izvesti čudo?

Može li Hrvatska košarkaška reprezentacija izvesti čudo?

U ključne dvije utakmice naših košarkaša, tražimo nadu u prolaz skupine

Kvalifikacije za Svjetsko košarkaško prvenstvo u Kini 2019 započele su u studenome prošle godine. Nakon godinu dana, točnije i 5 dana, Hrvatska će u četvrtak igrati u Osijeku jako važnu utakmicu protiv Mađarske.

U prvih osam kola kvalifikacija naši košarkaši su uspjeli upisati tri pobjede, dok su pokupili već pet poraza. Bez pobijede protiv Mađara, koji su za jednu pobjedu bolji od nas, vjerojatno nećemo više sustići Mađare i Poljake, jer igramo već u nedjelju u Vilinusu protiv neporaženih Litavaca. NBA igrači ne mogu sudjelovati u ovom dijelu kalendara, stoga reprezentacija jednostavno mora pronaći svoju snagu i pokazati kvalitetu.

Momčad se kompletno okupila, zbog klupskih obaveza, u utorak i imati će dva treninga za uvježbavanje izbornikovih ideja. Dražen Anzulović  je izmijenjao dosta igrača baš zbog malo vremena na raspolaganju:

“U ovaj krug kvalifikacija idemo u dosta izmijenjenom sastavu. Pri odabiru igrača za ovaj ciklus kvalifikacija, prvenstveno sam htio napraviti jednu grupu igrača koja će, s obzirom na kratkoću vremena, igrački i karakterno odgovoriti svim zahtjevima igre.” izjavio je izbornik u službenoj najavi utakmice.

Toni Katić se oporavlja lagano od ozljede ali oporavak traje i razumljiv je njegov otkaz za ovaj ciklus:

“U ovom trenutku nije zdravstveno spreman da se priključi reprezentaciji. Apsolutno razumijem njegove probleme i žao mi je što nije s nama, ali jednostavno u razgovoru s njim i njegovim liječnikom došlo se do zaključka da on nije u mogućnosti da 100% participira.” odgovorio je Anzulović na upit novinara.

“Vidio sam da je bilo puno upita oko nekih igrača, međutim svi igrači s kojima sam razgovarao su izrazili veliku želju i obavezu pomoći hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, ali ne samo svojim dolaskom, nego i prezentacijom kvalitete koju očekujemo u utakmici. Nadam se da će tako i biti, nadam se da ćemo biti zdravi na dva treninga koliko ćemo ih imati u kompletnom sastavu do utakmice s Mađarskom.“.

Svakako utakmica protiv Mađarske predstavlja neki imperativ ali problemi koji su oko reprezentacije vidljivi su od početka kvalifikacija. Iako imamo veliki potencijal unutar ovog popisa pozvanih igrača za naredna dva okršaja, pronađemo li igru kojom možemo iskoristiti dovoljno igrača, ništa nije nemoguće.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.