Murray napao Savez: “Ništa niste u stanju napraviti kako treba”

Murray napao Savez: “Ništa niste u stanju napraviti kako treba”

Andy Murray obrušio se na britanski teniski savez...

Najbolji britanski tenisač Andy Murray donio je Velikoj Britaniji prvi naslov Davis Cup pobjednika poslije dugih 79 godina, no podizanje Salatare nije bilo dovoljno da treći igrač svijeta oštro ‘oplete’ po tamošnjem teniskom savezu.

“Imam osjećaj da samo gube vrijeme jer nikad nisu u stanju napraviti nešto kako treba. A ja zaista ne volim gubiti svoje vrijeme uzalud. Gdje je nestala generacija koja bi trebala doći? Oni već sad trebaju biti tu, nema smisla početi raditi za 18 mjeseci. Krenite već danas!”, rekao je Murray.

“Trebalo je ranije napraviti plan, jedino bismo tako mogli očekivati neke pozitivne promjene”, ističe sjajni tenisač. “Nitko me iz krugova Saveza nikad nije pitao za savjet. Nismo razgovarali ni o čemu, a to je velika šteta jer smo imali dobre juniore. Danas ni njih više nema na Grand Slamovima i to je katastrofa.”

Dodatno je obrazložio situaciju u britanskom tenisu. “Kad sam se u listopadu vratio s turnira u Kini, došao sam trenirati u dvoranu. Bio je ponedjeljak i u čitavoj dvorani nije bilo nikoga, a ista se priča ponovila i u utorak. Ne možete vjerovati – niti jedna osoba koja trenira u cijelom kompleksu. Morao sam fotografirati, jer mi ljudi vjerojatno ne bi vjerovali. Imamo savršene uvjete za rad, no što to vrijedi kad mlade očito ne zanima tenis. Frustrira me to”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.