Na dijamantnoj ligi u Shangaiju Perković skinula rekord, Ana impresivno za 3.mjesto

Na dijamantnoj ligi u Shangaiju Perković skinula rekord, Ana impresivno za 3.mjesto

Na drugoj stanici ovogodišnja Dijamante lige u Shanghaiju na programu su bile discipline naših najboljih atletičarki bacanje diska i skok u vis.  Nastupile su Sandra Perković i Ana Šimić.

Sandra je impresivno otvorila sezonu nastupa pobijedivši s hicem od 70,88 m što je ujedno i vodeći rezultat u toj disciplini u svijetu ove godine, ali i rekord Dijamantne lige te rekord mitinga u Shangaiju. To je njezin drugi rezultat karijere samo 20 cm manje od njezinog rekorda iz Züricha 2014. godine kada je bacila 71,08 m.

Jučerašnje seriju Sandra je počela s prijestupom da bi nakon toga imala tri ispravna hica i to redom 65,37 m, 67,73 m i pobjednički 70,88 m. U zadnje dvije serije Sandra nije imala ispravan hitac. Druga je bila Australka Dani Samuels sa 67,77 m, a treća Kubanka Denia Caballero sa 66,14 m.

Ana Šimić je također uspješno nastupila u Shangaiju osvojivši 3. mjesto u skoku u vis s preskočenih 1,92 m što je njezin najbolji rezultat sezone. Pobijedila je Lavern Spencer sa 1,94 m koliko je preskočila i drugoplasirana Uzbekistanka Nadezhda Dusanova.

Ana Šimić/Getty Images

Ana Šimić/Getty Images

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.