Hrvatski juniori nisu uspjeli izboriti finala na Europskom gimnastičkom prvenstvu u Bernu.

Na europskom gimnastičkom prvenstvu u Bernu juniori ostali bez finala, seniori otvaraju danas, Možnik prvi

Na europskom gimnastičkom prvenstvu u Bernu juniori ostali bez finala, seniori otvaraju danas, Možnik prvi

Prve medalje u Bernu osvojila je juniorska momčad Velike Britanije koja je sa 253,436 bodova iza sebe ostavila srebrnu Rusiju (252,061) i brončane domaćine Švicarce (249,959).

Prvoga dana natjecanja u PostFinance Areni nastupila su četiri naša mlada reprezentativca, a najbolji plasman imao je Osječanin Aurel Benović koji je bio 41. na parteru sa 13,400 bodova. Da na prvoj dijagonali nije napravio veliku grešku s odbitkom 0,800, bio bi veliki kandidat za finale za koje je trebalo 14,100 bodova.

Na istoj spravi Riječanin Marko Jovičić zbog dosta pogrešaka bio je 91. sa 12,666 bodova, dok su naša oba konjaša pala sa sprave. Osječanin Mauro Nemčanin bio je 76. sa 12,000 bodova, a Varaždinac Mateo Žugec 112. sa 10,133.

Hrvatski reprezentativci su jedni od najmlađih na EP-u u Bernu pa niti ne čudi činjenica da je trema malo prevladala, njihovo vrijeme tek dolazi.

Zato danas od 14 sati na podij će izaći naša najjača seniorska reprezentacija. Kvalifikacije će otvoriti branitelj europskog zlata na preči, Marijo Možnik, uslijediti će nastupi prošlogodišnjih europskih finalista na parteru Tomislava Markovića i Andreja Korosteljeva, a zatim i naš jaki dvojac na konju s hvataljkama, Filip Ude i Robert Seligman. Svi oni ako odrade svoje vježbe kako inače znaju, kandidati su za nedjeljna finala.

Foto: Hrvatski gimnastičari (Marijo Možnik, Tomislav Marković, Andrej Korosteljev, Filip Ude, Robert Seligman)/ HGS, Getty image

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.