U Zadru je od 27. do 29. svibnja održano Europsko prvenstvo u powerliftingu u organizaciji federacije GPA – Global Powerlifting Alliance i Hrvatskog sokola – saveza za discipline snage.

Na europskom u powerlifitingu naši reprezentativci pokazali zamjetnu snagu

Na europskom u powerlifitingu naši reprezentativci pokazali zamjetnu snagu

Na natjecanju su za Hrvatsku GPA powerlifting reprezentaciju nastupali  Mirko Poljak,  Mate Maleš  te  Danijel Valek. 

Mate Maleš je  nastupio u GPA-D diviziji u powerliftingu i deadliftu. U powerliftingu je podigao ukupno 165 kg u čućnju, 120 kg u potisku s klupe te 215 kg u mrtvom dizanju. Ovim rezultatom je zauzeo prvo mjesto u svojoj kategoriji te prvo mjesto ukupno od svih seniora. U natjecanju za deadlift je podigao konačnih 220 kg, te je zauzeo prvo mjesto.

Mirko Poljak  je u kategoriji Teen III (18 – 19 god.) do 100 kg  podigao ukupno 205 kg u čućnju (Squat), 160 kg u potisku s klupe (Bench press) te 210 kg u mrtvom dizanju (Deadlift). Ovim rezultatom je zauzeo prvo mjesto u svojoj kategoriji te treće mjesto ukupno u svim dobnim kategorijama Teen.

Foto:Mate Maleš, Mirko Poljak /www.ferata.hr

Foto:Mate Maleš, Mirko Poljak /www.ferata.hr

U istoj kategoriji nastupio je i Karlovčanin Danijel Valek koji je pokazao dobru formu i dobar nastup u disciplini “bench press” u kategoriji Teen do 90 kilograma težine.

Tu i nije kraj ambicijama, naprotiv, jer nakon kraćeg odmora kreću pripreme za skorašnje Svjetsko prvenstvo, koje se održava u rujnu”, kaže Valek koji već sprema nova iznenađenja.

Foto: Daniel Valek

Foto: Daniel Valek

Snimke nastupa dostupne ovdje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.