Na Koševu otvoren EYOF, Tvrtko Ljutić nosio hrvatsku zastavu

Na Koševu otvoren EYOF, Tvrtko Ljutić nosio hrvatsku zastavu

Natjecatelji iz 46 europskih država sudjeluje u natjecanju.

Zimski Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini, otvoren je u nedjelju svečanom ceremonijom na stadionu Koševo u Sarajevu, istom mjestu koje je prije 35 godina bilo pozornicom na kojoj je označen početak XIV Zimskih olimpijskih igara koje su taj grad učinile planetarno poznatim.

Pred dvadesetak tisuća gledatelja prodefilirali su sudionici EYOF-a iz 46 europskih država uzrasta između 14 i 18 godina, a među njima bili su i natjecatelji iz Hrvatske.

Hrvatsku zastavu nosio je mladi skijaš Tvrtko Ljutić (15), a dvadesetak tisuća gledatelja glasnim je pljeskom i ovacijama pozdravilo hrvatske sportaše.

Za razliku od sportaša, publika je zvižducima popratila dolazak na stadion članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, iako je ovo rijetka prigoda u kojoj su se njih trojica negdje pojavili zajedno.

Dodik je igre proglasio otvorenim zajedno s predsjednikom Europskog olimpijskog odbora (EOC) Janezom Kocijančićem te gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom i Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem.

Oko 1.500 sudionika do 16. veljače, kada festival završava, natjecat će se u alpskom skijanju, nordijskim disciplinama te u sportovima na ledu.

Ovogodišnji EYOF zajednički organiziraju gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, i to je prvo veliko sportsko natjecanje koje se u BiH održava još od završetka rata 1995. godine, a to je bio povod da dva entiteta blisko surađuju kako bi se taj projekt uspješno realizirao.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.