Na redu je Ragbi 7 Prvenstvo Hrvatske

Na redu je Ragbi 7 Prvenstvo Hrvatske

Reprezentativna ‘uzbuđenja’ su iza nas, a i prije nego što su se dojmovi stigli slegnuti, već ovog vikenda na rasporedu su nova ragbi događanja. U Zagrebu i Splitu će se tako ove subote  odigrati regionalni turniri Ragbi 7 Prvenstva Hrvatske, nakon kojih će se vikend nakon, po tri najbolje momčadi regija Sjever i Jug susresti u velikom finalu.

Splitski dio prvenstva počinje u 11 sati na Starom placu, gdje će nastupiti Sinj, Makarska, Invictus Dubrovnik, Šibenik i domaćin Nada dok će na zagrebačkoj Savici od 13 sati snage odmjeriti Lokomotiva, Zagreb, Novi Zagreb, Sisak, Rudeš, branitelj naslova Mladost te Mladost II.

Podsjetimo kako su naša dva najbolja kluba cijele  prošle sezone vodila napetu borbu na terenu. Mladost je osvojila Kup Hrvatske, Nada nakon toga Ragbi 15 prvenstvo, a novi ogled bio je u finalu 7 s Prvenstva Hrvatske u Sisku. Zagrebačke ‘Krtice’ nastavile su visoki nivo igre pokazan kroz cijelu sezonu te možda i pomalo neočekivano visokim rezultatom 29:10 svladale tada aktualnog prvaka.

Jednako napeto biti će i naredne dvije subote, a nadolazeće prvenstvo dobar je uvod u Ragbi 7 Europska prvenstva za žene i muškarce koja počinju u lipnju. Seniori će nastupiti u Češkoj i Rumunjskoj, a seniorke u Slovačkoj.

‘Subota je vrijeme za ragbi..’

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.