Na svjetskom prvenstvu u atletici gledat ćemo nastup dvoje naših predstavnika

Na svjetskom prvenstvu u atletici gledat ćemo nastup dvoje naših predstavnika

U četvrtak 17. ožujka u američkom Portlandu počinje svjetsko dvoransko prvenstvo na kojem će nastupiti dvoje naših predstavnika. To su Andrea Ivančević koja planira nastupe na 60 m prepone i na 60 m te Filip Mihaljević u bacanju kugle. Andrea je otputovala u Portland u izvrsnoj formi jer je nedavno istrčala dva državna dvoranska rekorda i to na 60 m prepone 7,94 i na 60 m 7,29 izjednačivši svoj rekord. Prvi nastup Andrea će imati u petak u 18:45 po našem vremenu u kvalifikacijama na 60 m prepone. Isti dan u noćnim satima po hrvatskom vremenu su polufinale i finale. Nastup na 60 m je u subotu.

Naš vodeći bacač kugle ove sezone s hicem 20,69 m je Filip Mihaljević koji će svoj nastup imati u subotu rano ujutro u 2:50 po hrvatskom vremenu i to odmah u finalu.

U nastavku donosimo neke od izjava naših reprezentativaca uoči nastupa:

“Očekujem finale, odlično se osjećam. Dvorana, staza i atmosfera su odlični te očekujem jako brze utrke”, izjavila je Andrea.

“Obzirom na broj prijavljenih trkačica kvalifikacije će biti otkazane te će biti samo polufinale (tri utrke, prve dvije iz svake skupine te dvije po vremenu će se plasirati u finale) i finale što nam odgovara radi puno manjeg mentalnog stresa koji bi bio prisutan da su bile tri utrke u jednom danu. Naš cilj je je plasman u finale te hrabar nastup u finalnoj utrci uz novi Hrvatski rekord. Favoritkinje su Američke trkačice koje su na prvenstvu USA pokazale izvrsnu formu. Bez obzira na to prepone su čudljiva disciplina i nikad ništa nije sigurno te se nadam da će nakon peha na SP u Pekingu ovog puta sreća biti na nasoj strani”, izjavio je Andrein trener Igor Čordaš, prof.

“Ove sezone smo naporno radili i spremali se za vrhunac ove dvoranske sezone, Svjetsko Prvenstvo u Portlandu. Formu smo tempirali za ovaj dio sezone tako da očekujem da ću biti spreman za osobni rekord koji bi me odveo u finale. Pritiska nikakvog nemam, idem u Portland uživati u bacanju sa najboljim bacačima u svijetu. Prošli tjedan sam imao finale sveučilisnog prvenstva gdje sam pokazao dobru formu, a još boljem rezultatu se nadam u Portlandu”, izjavio je Filip.

Andrea Ivančević/Screenshot HRT

Andrea Ivančević/Screenshot HRT

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.