Nada osvojila ragbi Kup Hrvatske

Nada osvojila ragbi Kup Hrvatske

Nada nakon prošlogodišnjeg poraza od Mladosti vraća pehar u vitrine Starog placa.

Nada i Makarska odigrali su finale Kupa Hrvatske za 2016. godinu, susret se odigrao u Makarskoj. Nada je visokom pobjedom nad Makarskom vratila trofej u svoje ruke, nakon prošlogodišnjeg poraza od Mladosti.

Makarska je svojim polufinalnim utakmicama pokazala da zna i može igrati na visokoj razini, ali je finale nosilo jednu sasvim drugu priču. Cijela finalna utakmica bila je kod kontrolom i dominacijom Nade, dok su domaći od par polušansi uspjeli realizirati samo jedno polaganje.

Nada je agresivnije ušla u susret te je na samom početku uspostavila nadmoć na terenu, dok se igra Makarske svodila na obranu. Kako se teklo prvo poluvrijeme, tako su se i nastavljali napadi Splićana, polako su dolazile do izražaja učestalije greške u obrani Makarske. Nada je polaganjima Popovića i Lerotića te uspješnim pretvaranjima Rosse preuzela vodstvo te na poluvrijeme otišla s visokim rezultatom 0:18.

U drugom poluvremenu dogodio se veliki broj izmjena s obje strane, što je dovelo do gubitka ritma. Makarska je iskoristila pad ritma te je u drugom poluvremenu bolje parirala Nadi. Domaći polaganjem Deranje dolaze do počasnih poena na utakmici, zatim privodi utakmicu kraju, te zahvaljujući poenima Rosse, te mladih Plazibata i Rudića, dolazi do konačnih 5:37. Vračajući tako trofej u vitrine Starog placa.

 

Makarska: Kurilj, Bajnoci, Škarica, Mračević, Bučan, Lovreta, Majić, Župan, Kovačić, Subašić, Đokić, Mucić, Deranja 5, Lovrić, Puharić, Klarić, Mrkoci, Jakić, Borić, Lalić, Kulidžan, Jovica, Erceg

Nada: Miljak, Čorić, Ondini, Perić, Jelavić-Mitrović, Boko, Đurović, Kodžić, Popović 5, Antić, Lerotić 5, Vlajčević, Rudić 5, Burazin, Plazibat 5, Rosso 17, Antičević, Čulić, Marović, Boko, Vuletić, Varkaš, Generalić, Ivančić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.