HARD CRO Ultra Race od 20. do 24. lipnja ove godine

Najambiciozniji projekt regije,utrka HARD CRO Ultra Race

Najambiciozniji projekt regije,utrka HARD CRO Ultra Race

Staza duga 1400 kilometara na kojoj će 100 sudionika morati povezati četiri najudaljenije točke Hrvatske

biciklizam_n

Prošlog je tjedna u LifeClass termama Sveti Martin predstavljen jedan od najambicioznijih biciklističkih projekata Hrvatske, utrka HARD CRO Ultra Race. Staza duga 1400 kilometara na kojoj će 100 sudionika morati povezati četiri najudaljenije točke Hrvatske, održat će se od 20. do 24.lipnja ove godine.

Organizator utrke je biciklistički klub „BK Samo Sport“, a cijela ideja pripada Ivanu Rogiću. Utrka je to koja `nije poput ostalih´ jer su za cijelu utrku karakteristična pravila predstavljena na promociji cijelog događaja. Svaki vozač na putu dugom 1400 kilometara sam bira svoju rutu putovanja. Sistem organizacije je jednostavan, vozači su tijekom utrke `prepušteni sebi´ i svojim procjenama. Službena mjesta spavanja odredit će se naknadno. Pravila su jedino da se vozi unutar Hrvatske i da ovisno o odabranom putu, natjecatelji ne koriste druga sredstva. Utrke će biti podijeljena po kategorijama, na muške i ženske i na dobne.  Osim startnog broja i dresa, svaki će natjecatelj dobiti i GPS uređaj koji će svim prisutnima omogućiti praćenje`svojih´ natjecatelja uživo. Cilj je završiti utrku u roku od 110 odnosno 120 sati. Organizatori navode jedinstveno pravilo cijele utrke: “nema pritužbi na pravila.“ Kako se ponekad `jedini spas´ zna tražiti u vremenskim uvjetima, u ovoj utrci toga nema,  organizatori najavljuju da će se striktno voziti u svim vremenskim uvjetima.

Početak utrke dan je u Privlaci. Natjecatelji kreću sa samoga juga Hrvatske nastavljajući put duž jadranske magistrale prema Savudriji. Nakon Savudrije, cilj je Sveti Martin na Muri nakon kojeg slijedi put do najzapadnije točke Hrvatske, Iloka. Najava utrke i prezentacija cijelog događaja održana prošloga tjedna potaknula je brojna imena svjetskog biciklizma da se odazovu u Međimurje. Među njima su bili Marko Baloh, Ares Buršić, Ivan Puja, Dragan Mladenović, Roberto Setnik, Nenad Šimunko, Dražen Breitenfeld i Béla Kuzler.

Utrka HARD CRO Ultra Race jedna je od ambicioznijih projekata hrvatskog biciklizma. Zanimljiv krajolik u kojemu se odvija utrka, oslanjanje na vlastite procjene te `sloboda´ u realiziranju istoga, definitivno je izazov koji vrijedi iskušati.

Foto: Facebook HARD CRO Ultra race

Foto: Facebook HARD CRO Ultra race

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.