Najbolja hrvatska plivačica završila plivačku karijeru

Najbolja hrvatska plivačica završila plivačku karijeru

Matea Samardžić oprostila se od plivačke karijere

Foto: SMU Women’s SwimDive/Twitter

Talentirana i daleko najbolja naša plivačica, Matea Samardžić objavila je na svom Facebook profilu kako krajem travnja službeno završava svoju plivačku karijeru.

Ovim riječima napisala je oproštaj od plivačke karijere:
“Istini za volju, ostaje mi neki slatko-gorki okus nakon svega. Istina je, bilo je dana kada sam mrzila buđenja u pet ujutro i ulaske u hladnu vodu da bi odradila trening. Mnogo puta se događalo da bi poželjela ostati u krevetu i jednostavno zaboraviti na alarm. No, sve bi to nestalo u trenutku i danas kada sve pogledam ponosna sam da se moj naporan rad isplatio. Nitko mi ne može oduzeti onu sreću i zadovoljstvo postignutim, sva ostvarenja napravljena isključivo napornim radom. Plivanje mi je otvorilo mnoga vrata i oblikovalo me kao osobu. Zahvalna sam svima koji su me poticali, koji su utjecali na mene i bili snažna podrška, i samim time veliki dio moje plivačke karijere. Radujem se novim izazovima”.

Sa svim svojim mnogobrojnim sportskim uspjesima zagarantirala si je stipendiju na sveučilištu u New Jerseyju. Na 400 metara mješovito je u Riju zauzela izvrsno17. mjesto, na 100 metara leđno bila je 12., a na 200 metra leđno 15..  Na američkom sveučilištu njezini su se rezultati znatno poboljšali i mnogi su vjerovali da će ona biti naš adut na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Do toga nažalost neće doći jer Matea odlazi u SAD gdje ju čeka odličan posao. Izjavila je kako je došlo do zaokreta u njezinu životu i da je vrijeme za nove izazove.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.