Davis Cup, drugi dan

Najbolji par svijeta na putu Hrvatima u Portlandu

Najbolji par svijeta na putu Hrvatima u Portlandu

Hrvatska protiv SAD-a u četvrtfinalu Davis Cupa gubi s 2:0.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u dvostrukom je zaostatku uoči drugog dana četvrtfinalnog okršaja protiv Sjedinjenih Američkih Država u Portlandu. Marin Čilić i Borna Ćorić ‘poklonili su se’ u noći s petka na subotu Jacku Socku i Johnu Isneru, što znači da Amerima treba samo bod za prolaz u poluzavršnicu.

Subotnji raspored donosi igru parova (u 23 sata po hrvatskom vremenu) u kojoj će rekete ukrstiti Bob i Mike Bryan te Ivan Dodig i Marin Draganja. Marin Čilić u najboljoj će nadi čekati svoj eventualni susret, nakon što je protiv Socka u otvarajućem ogledu propustio 2:0 u setovima i break u petom setu pri rezultatu 3:0.

“Vrijeme se dosta promijenilo nakon prva dva seta, lopta je više odskakala i Sock je podigao razinu igre. Stvarno je vrhunski servirao i od tog trena nisam više imao pravih prilika”, objašnjavao je Marin. “Nisam servirao onako kako znam i mogu, defintivno sam trebao osvojiti više poena na prvi servis. No i Sock je dosta neugodan, sjajnog forhenda, u uvjetima koji mu odgovaraju.”

Je li ga 24. igrač svijeta mogao nečim iznenaditi? “Iznenadila me konstantnost koju je održavao na servisu. U drugom dijelu meča servirao je fenomenalno, pogađao sve kutove, a jako neugodan i brz mu je i drugi servis. Žao mi je zbog petog seta, u kojemu sam imao break. Malo je ovo zbog toga kiseli poraz, jer je peti set mogao otići na moju stranu.”

Borna Ćorić lako je, u tri seta, pao protiv Johna Isnera. “Imao sam mnogo šansi, no nisam ih iskoristio, što je ne znam koji put već ove godine. Razočaran sam, i nije mi lako, ali to je tenis i s tim se morate naučiti nositi.”

Rekapitulacija dana bila je rezervirana za hrvatskog izbornika Željka Krajana. “Ne možemo biti u težoj situaciji – gubimo 2:0 i u subotu igramo protiv najboljeg para na svijetu. No, gledamo na sve to kao veliki izazov. Dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti, premda je sigurno da će biti teže no što smo očekivali. Nadali smo se da će nakon prvog dana biti barem neodlučeno. Sigurno je da nas čeka težak meč, ali još uvijek imamo šansu”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.