Najbolji strijelac danske nogometne reprezentacije ide u zatvor?

Najbolji strijelac danske nogometne reprezentacije ide u zatvor?

Bendtner je sa 30 golova na sedmom mjestu najboljih strijelaca u povijesti reprezentacije.

Najbolji aktivni strijelac danske nogometne reprezentacije, Nicklas Bendtner osuđen je na 50 dana zatvorske kazne zbog brutalnog napada na taksistu koji se dogodio prije dva mjeseca u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu.

Bendtner se sukobio sa taksistom koji je izvukao deblji kraj i iz dvoboja s napadačem Rosenborga izašao sa slomljenom vilicom. Taksist je podvrgnut operaciji, a “Lord” se nakon incidenta ispričao, međutim to mu nije previše pomoglo na sudu koji ga je kaznio s 50 dana zatvora.

Bender je uložio žalbu na odluku suda, pa se sada čeka odluka žalbenog postupka, međutim ukoliko sud potvrdi prvostupanjsku presudu, očigledno će norveški klub morati u potragu za novim napadačem.

U dosadašnjoj karijeri, Bendtner je igrao za Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham i Rosenborg, dok je za Dansku upisao 81 nastup i postigao 30 pogodaka što ga svrstava na sedmo mjesto najboljih reprezentativnih strijelaca.

Bendtner se našao na širem popisu reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ove godine, ali je otpao u posljednji tren. Zadnji pogodak za reprezentaciju postigao je prije nepunih godinu dana u dodatnim kvalifikacijama protiv Irske.

2007. godine proglašen je danskim talentom godine, a samo dvije godine kasnije i najboljim nogometašem svoje zemlje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.