Najsretniji su bili najmlađi! Hrvatski prvak obilježio veliki jubilej u Sisku

Najsretniji su bili najmlađi! Hrvatski prvak obilježio veliki jubilej u Sisku

Košarkaši su posjetili Dječji dom Vrbina u povodu dana obilježavanja 70 godina košarke u Sisku.

Vrijedan jubilej, 70 godina igranja košarke u Sisku, koji se obilježava s više priredaba, u petak su uveličali predstavnici aktualnog državnog prvaka Košarkaškog kluba “Cedevita”, a u organizaciji KK “Sisak” i Gradskog muzeja pripremljen je bogati program.

Gosti su najprije posjetili Dječji dom Vrbina, gdje su korisnike doma iznenadili prigodnim darovima, a zatim su obišli nedavno uređeno legendarno košarkaško igralište u sklopu doma. To otvoreno igralište, prije pola stoljeća jedino u gradu, povijesno je za razvoj sisačke košarke, jer su na njemu košarkaši tadašnje “Croatie”, ostvarili svoje najveće sportske uspjehe.

Predstavnici “Cedevite” sa zanimanjem su u sisačkom Gradskom muzeju razgledali i prigodnu izložbu posvećenu košarkaškom jubileju. Također su se u dvorani OŠ Braće Ribara družili s članovima košarkaškog kluba “Sisak”.

“Budući da sudjelujemo u tri natjecanja, zbog zgusnutog rasporeda trenutačno ne možemo sa Siščanima ostvariti prisniju suradnju, iako nas mnogo toga povezuje. Mi u klubu čak imamo jednog trenera za mlađe kategorije iz Siska. Izložba me ugodno iznenadila, jer sam neke košarkaške priručnike ovdje prvi put vidio, a vidio sam i knjige čiji su autori nekada mene učili. Sisak ima lijepu tradiciju sporta i košarke, pa je važno da to prenesu na mlađe generacije. Drago mi je smo obradovali djecu u Dječjem domu, da među njima populariziramo sport, koji donosi radost i natjecateljski duh. naša je obveza da nastavimo suradnju sa sisačkim košarkašima”, rekao je sportski direktor “Cedevite” Matej Mamić.

U sklopu jubileja košarke, u Sisku je predstavljena monografija “70 godina košarke u Sisku 1947. – 2017.”, čiji je autor povjesničar Vlatko Čakširan. Također je na novouređenom igralištu održan Kid’s Day, natjecanje za najmlađe skupine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.