Najtraženiji debitant jedva čeka utakmicu s Meksikom

Najtraženiji debitant jedva čeka utakmicu s Meksikom

Hrvatska nogometna reprezentacija će u noći sa subote na nedjelju u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Meksika. Uslijed neobičnog termina odigravanja utakmice, koji je izvan službenih FIFA-ih termina za prijateljske utakmice, Hrvatsku će na američkom tlu predstavljati šarolika vrsta s čak 10 debitanata. Među igračima koji će protiv Meksika upisati debi za reprezentaciju posebno se ističe ime Ivana Santinija, igrača francuskog Caena kojeg su mnogi vidjeli u reprezentaciji i u prošlim reprezentativnim akcijama.

Santini je u posljednjem kolu francuskog prvenstva uspio s Caenom osigurati ostanak u ligi, a 28-godišnji Zadranin je s 15 golova predvodio strijelce normandijskog kluba, stoga je poziv izbornika Ante Čačića došao u pravo vrijeme i predstavlja dvostruko zadovoljstvo za Santinija.

“Još nisam sasvim svjestan svega što se događa, a razmišljam samo o utakmici s Meksikom, kako se što prije oporaviti od puta, odmoriti i kako ćemo ostaviti dobar dojam. Uzbuđeni smo, većina nas još nije bila u SAD-u. Ljudi su u Los Angelesu pristupačni, prilaze nam na ulici, premda ih čudi što se bavimo nogometom.”, započeo je Santini u razgovoru za službene stranice HNS-a.

Ubojiti napadač je nastavio kako su svi svjesni da je nemoguće uigrati se u tako kratkom vremenu, no vjeruje da se kombinirana Hrvatska neće osramotiti.

“Teško se možemo taktički upoznati i pripremiti u ovih nekoliko dana, zato je najvažnije da budemo svježi i da svatko pruži svoj maksimum. Tada će nas biti teško pobijediti. Susret s Meksikom bit će veliki izazov. Svi znaju kakva je situacija, ali nismo opterećeni i vjerujemo u pozitivan rezultat.”

Za kraj je Santini izrazio zadovoljstvo ostankom u kadru i nakon operacije Meksiko, budući da je pozvan i za kvalifikacijski susret kojeg Vatreni igraju na Islandu 11. lipnja.

“Treniranje s ponajboljom veznom linijom svijeta bit će iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Sretan sam što sam napokon došao do toga, jedva čekam. Utakmica s Islandom mogla bi mnogo toga odlučiti u kvalifikacijama koje smo zasad odlično odigrali. Nadam se da neće biti problema kao u nekim prijašnjim kvalifikacijama”, zaključio je novi golgeter Vatrenih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.