Najuvjerljivija slalomska pobjeda Mikaele Shiffrin

Najuvjerljivija slalomska pobjeda Mikaele Shiffrin

Mikaela Shiffrin osvojila je prvi slalom sezone...

Prvi slalom sezone, koji je u američki Aspen premješten iz Levija (zbog nedostatka snijega) pripao je fantastičnoj Mikaeli Shiffrin, koja je poslije dvije vožnje slavila s ogromnih 3.07 sekundi prednosti pred Slovakinjom Veronikom Velez-Zuzulovom.

Domaća skijašica kao posljednja je startala u drugoj vožnji, s prednošću od sekunde i 27 stotinki pred Zuzulovom, no stazu je ‘zagrizla’ kao da treba nadoknaditi veliki zaostatak. Gotovo idealna vožnja donijela joj je na koncu astronomsku prednost, a srušila je na taj način za sedam stotinki dosadašnji rekord Florence Steurer star 46 godina, ostvarivši i najuvjerljiviju slalomsku pobjedu u povijesti Svjetskoga kupa.

Na pobjedničko postoje stala je još i Šveđanka Frida Hansdotter (+3.26), a krug najboljih pet zatvorile su Čehinja Šarka Strachova i Šveđanka Maria Pietilae-Holmner. “Od sada ću tražiti novu pobjedu s toliko razlikom. Vrlo dobro znam da se to možda nikad više neće dogoditi, jer se ponekad za takve stvari moraju posložiti zvijezde. Ovo je definitivno jedan od najvećih rekorda koje sam ikada srušila”, izjavila je pobjednica.,

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.