SRETNO HRVATSKA!

Nakon 10 godina Barakude ponovno protiv Mađara za naslov svjetskih prvaka!

Nakon 10 godina Barakude ponovno protiv Mađara za naslov svjetskih prvaka!

Barakude ponovno protiv Mađarske u finalu Svjetskog prvenstva

30. ožujka 2007. godine hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je prvi naslov svjetskih prvaka u Melbourneu. Barakude su u finalu u produžetcima slavile protiv reprezentacije Mađarske 9:8. Deset godina poslije hrvatski vaterpolisti imaju priliku zasjesti na svjetski tron, a na tom putu im ponovno stoji Mađarska, domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, koje se održava u mađarskom glavnom gradu Budimpešti.

Hrvatska je te davne 2007. u sastavu: Frano Vićan, Damir Burić, Andro Bušlje, Zdeslav Vrdoljak, Aljoša Kunac, Maro Joković, Mile Smodlaka, Teo Đogaš, Pavo Marković, Samir Barać, Igor Hinić, Miho Bošković, Josip Pavić i izbornik Ratko Rudić, do finala rušila redom, JAR, domaćina Australiju, SAD, u četvrtfinalu Rusiju, u polufinalu Srbiju, te u finalu današnjeg protivnika reprezentaciju Mađarske. Zanimljivo, Hrvatska ove godine ima iste protivnike u završnici Svjetskog prvenstva kao i prije deset godina u Australiji, podsjetimo, Hrvatska je u četvrtak slavila u polufinalu protiv Srbije s 12:11 i zasluženo se plasirala u finale Svjetskog prvenstva protiv Mađarske.

Deset godina poslije, tu su neka nova imena, nove vaterpolske zvijezde nose našu reprezentaciju. Hrvatska je na ovo prvenstvo došla u sastavu: Bijač, Marcelić, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Sukno, Krapić, Šetka, Garcia i izbornik Ivica Tucak. Od one zlatne generacije iz 2007. danas su tu samo Andro Bušlje i Maro Joković.

Možda i najiskusniji u našim redovima, prve nastupe za reprezentaciju su ostvarili davne 2007., kad su neki današnji suigrači tek sanjali da obuku kapicu reprezentacije Hrvatske.

Izbornik Tucak poslije veličanstvene pobjede u polufinalu protiv Srbije izjavio je sljedeće: “Dosta mi je srebra više, vjerujte mi, došli smo ovdje po zlato.”

Ova rečenica našeg izbornika dovoljno govori koliko ova generacija priželjkuje svjetsko zlato, generacija koja je ovo zlato apsolutno zaslužila, spoj iskustva i mladosti, vaterpolisti koji daju posljednje atome snage kako bi izmamili osmijeh na lica brojnih Hrvata. Ovi dečki su naši heroji i prije i poslije ovog finala. Kako god večerašnje finale završilo, ponos u nama ostaje, u zraku se osjeti, a i možemo napokon reći da se vaterpolo vratilo majci, našoj lijepoj zemlji Hrvatskoj!

Finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Mađarske počinje u 20:30, uz izravan prijenos na HRT 2.

SRETNO BARAKUDE! IDEMO PO ZLATO! 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.