Nakon 12 godina, ikona kluba napušta Napoli!

Nakon 12 godina, ikona kluba napušta Napoli!

"Dogovor s Dalian je postignut. Želim Mareku sreću u Kini" napisao je na službenom Twitter profilu predsjednik Napolia

Zvijezda Napolia, Marek Hamšik nakon 12 godina napušta klub i seli u kineski Dalian Yifang. Iako je transfer već neko vrijeme bio pred realizacijom, klubovi se neko vrijeme nisu mogli dogovoriti za način isplate. Nakon što je dogovor postignut, predsjednik Napolia Aurelio De Laureantiis je potvrdio transfer na svojem Twitter profilu:

“Dogovor s Dalian je postignut. Želim Mareku sreću u Kini” uz to je nadodao “Vrata Napolia za njega su uvijek otvorena.”

Dogovor je postignut u četvrtak, a Hamšik se već u petak zaputio prema Kini, gdje je nakon pregledavanja potrebne dokumentacije odlučio staviti potpis na ugovor. Transfer je težak 20 milijuna €, a sam Hamšik će zarađivati tri puta više no u Italiji, čak 9 milijuna eura.

“Zahvaljujem svima: predsjedniku koji mi je dao mogućnost da ostanem ovdje 12 godina kao i što mi je ispunio želju da se iskušam u nečem novom. Trenerima, osoblju, medicinskoj službi. Svima u SSC Napoliu.” objavio je Hamšik.

Vijest o odlasku najmlađeg kapetana u povijesti kluba, posebno emotivnom porukom na Instagramu komentirao je Lorenzo Insigne, koji će preuzeti kapetansku dužnost od Slovaka:

“Dragi Marek, budući da sam imao dovoljno sreće nositi dres svoga grada, uvijek si bio prisutan kao prijatelj, kolega i kapetan. Napulj dočekuje svakoga otvorenih ruku, ali ti si odmah uspio stvoriti neraskidivu vezu zahvaljujući tvojoj poniznosti i ljubaznosti. Za mene si uvijek bio primjer na terenu i izvan njega. Ovo će uvijek biti tvoj dom, a mi ćemu uvijek biti tvoja obitelj.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.