Nakon prvih 45 minuta, Dinamo ima prolaz

Nakon prvih 45 minuta, Dinamo ima prolaz

Modri su na korak od prolaska u sljedeću fazu.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nogometaši Dinama uspjeli su nakon prvih 45 minuta nadoknaditi zaostatak od 2:1 iz prve utakmice iz Plzena.

GNK Dinamo Zagreb – FC Viktoria Plzen 2:0

strijelci: 1:0 Oršić 15′, 2:0 Dilaver 33′

GNK Dinamo Zagreb: Livaković, Moharrami, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac, Demi, Šunjić, Hajrović, Olmo, Oršić, Petković, Trener: Nenad Bjelica.

FC Viktoria Plzen: Kozacik, Havel, Pernica, Limbersky, Kovarik, Prochazka, Hrošovsky, Kayamba, Horava, Petržela, Beauguel. Trener: Pavel Vrba.

Modri su nošeni gromoglasnim hukom s tribina od prve sekunde krenuli po pobjedu. Već u prvom napadu Mislav Oršić je zamalo pobjegao obrani Plzena. U trećoj minuti nakon kornera, lopta je došla do Kovarika koji iz daljine tuče jako i neprecizno.

U petoj minuti su sjajno kombinirali Petković i Leovac, potonji je pronašao povratnom loptom Danija Olma, ali blok u gužvi je pogodila lopta nekog od domaćih. Dinamo je poveo u 15. minuti susreta. Bruno Petković je povukao kontru, sjajnim lažnjakom se oslobodio čuvara i potom petom odigrao loptu, Olmo je propustio loptu kroz noge, a natrčao je na nju Misla Oršić i poslao u mrežu.

U 18. minuti pokušaj Horave iskosa blokirao je Catherine, a lopta je u nezgodnom luku pala na gredu. Deset minuta kasnije Izet Hajrović je sjajno ubacio iz prekida sa strane, lopta je prozujala pored desne vratnice.

U 33. minuti Hajrović je centrirao s gotovo istog mjesta, Emir Dilaver se našao na pravom mjestu i glavom proslijedio loptu u malu mrežicu. U 38. minuti vratar Kozacik je spasio Viktoriju pravog potopa, još jednom je Hajrović sjajno centrirao, a udarac glavom Olma, vratar Viktorije krajnjim naporom odbija u korner.

U 43. minuti rumunjski sudac Istvan Kovacs udaljio je trenera Dinama, Nenada Bjelicu s klupe, a u posljednjoj minuti pokušao je za Viktoriju Kayamba, ali bio je iznimno neprecizan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.