Nastavak suradnje HNS-a i Svjetske organizacije Roma

Nastavak suradnje HNS-a i Svjetske organizacije Roma

"Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma" naziv je jedne od edukacijskih aktivnosti pronikla iz zajedničke suradnje.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i predsjednik Svjetske organizacije Roma Toti Dedić potpisali su novi ugovor o suradnji dviju organizacija čime će nastaviti zajednička nastojanja u borbi protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva.

Dvije organizacije zajedničkim su naporima započele s projektom nogometnih kampova nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Projekt koji okuplja dječake i djevojčice nacionalnih manjina u RH jedinstven je u svijetu i ima za cilj dati doprinos borbi protiv rasizma i diskriminacije u nogometu.

“Suradnja sa Svjetskom organizacijom Roma važan je dio programa Hrvatskog nogometnog saveza u borbi protiv rasizma i diskriminacije”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Uz kamp nacionalnih manjina, suradnja uključuje i edukacijske aktivnosti na temu “Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma” kao i malonogometni turnir selekcija nacionalnih manjina RH u Belom Manastiru.

“Hrvatski nogometni savez i predsjednik Šuker od početka nam daju veliku potporu u našim nastojanjima da kroz nogomet širimo toleranciju i zaustavljamo netrpeljivost, rasizam i diskriminaciju. Hvala Savezu na povjerenju i ustrajnosti da iz nogometa odstrani nepoželjne pojave s kakvima se nacionalne manjine često susreću poput govora mržnje. Možemo samo čestitati HNS-u na podršci i želji da nastavimo zajednički promicati ispravne vrijednosti”, izjavio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.