Nastavlja se dominacija: Čudesna Sandra Perković slavila i u Dijamantnoj ligi

Nastavlja se dominacija: Čudesna Sandra Perković slavila i u Dijamantnoj ligi

Foto: Getty Images

Nakon svjetskog zlata u Londonu, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u bacanju diska i na mitingu Dijamantne lige u engleskom Birminghamu. Perković je do treće pobjede u ovosezonskoj Dijamantnoj ligi došla s rezultatom od 67,51 metara, a više je disk u Dijamantnoj ligi bacila samo u Stockholmu kada je ostvarila rezultat od 67,75 metara.

Po završetku prve serije Perković je bila treća u ukupnom poretku, budući da je disk nacila 61,78 metara, dok je u drugoj seriji disk letio 62,49 metra. U trećoj seriji je Perković ostvarila rezultat od 67,22 metara, a već u sljedećoj seriji je Perković bacila disk preko 68 metara. Navedeni rezultat je označen nevaljanim zbog prijestupa Perković, a u posljednjoj šestoj seriji je hrvatska diskašica ostvarila i pobjednički rezultat od 67,75 metara.

Druga je bila Denia Caballero sa hicem od 65,24 metara, a treća je također Kubanka Yaimi Perez s 65,11 metara. Sljedeći nastup Perković ima pred domaćom publikom budući da je 29. kolovoza na rasporedu Hanžekovićev memorijal, a 1. rujna će u Bruxellesu Perković nastupiti na završnici Dijamantne lige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.