Od srijede do subote u mađarskom Gyoru održava se Europsko prvenstvo u gađanju zračnim oružjem (10 m)

Nastup hrvatskih juniorki u disciplini puška – favorit Valentina Gustin

Nastup hrvatskih juniorki u disciplini puška – favorit Valentina Gustin

Danas će hrvatske juniorke nastupiti u disciplini puška, gdje je među favoritima za odličje evidentna olimpijska kandidatkinja Valentina Gustin, dok će juniori nastupiti u disciplini pištolj.

Spomenimo kako je u konkurenciji 50 juniorki u disciplini pištolj Marija Siladjev je u kvalifikacijama osvojila 17. mjesto s 371 krugom. Za mjesto u finalu, među osam najboljih, trebalo je pogoditi 376 krugova.

Juniori su se natjecali u disciplini puška, a Hrvatsku su predstavljali Ivan Petričević, Andrija Mikuljan i Miran Maričić. S 1849,6 krugova u momčadskoj su konkurenciji osvojili sedmo mjesto među 11 reprezentacija, a pojedinačno je najbolji bio Petričević koji je sa 617,4 kruga bio 15. u kvalifikacijama. Za plasman u finale nedostajao mu je 1,3 kruga bolji rezultat. Mikuljan je sa 616,2 kruga osvojio 19. mjesto, a Maričić je sa 616 krugova bio 21. Momčadsko zlato osvojili su Mađari (1861,5), ispred Nijemaca (1855,9) i Ukrajinaca (1855,3).

Seniorska natjecanja u disciplinama pištolj i puška na rasporedu su u petak i subotu, a tada će se dijeliti i posljednje kvote za nastup na OI u Rio de Janeiru. Od hrvatskih strijelaca nastup na Igrama zasada su osigurali Snježana Pejčić (malokalibarska puška), Valentina Gustin (zračna puška), Petar Gorša (zračna puška), Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović (trap). Svaka zemlja može dati najviše dva predstavnika u pojedinoj disciplini, tako da su za hrvatske strijelce još upražnjena po dva mjesta u pištolju u obje konkurencije te po jedno u pušci, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.