Navijači na derbiju zajedničkim snagama izbili 40.000 kn svojim klubovima

Navijači na derbiju zajedničkim snagama izbili 40.000 kn svojim klubovima

U 13. prvenstvenom kolu isključena su tri igrača iz igre.

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 13. kola HT Prve lige.

Kapetan HNK Gorice Igor Čagalj je zbog grubog starta i isključenja u završnici prvog poluvremena utakmice HNK Gorica – HNK Hajduk Split kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 5.000 kuna novčane kazne dok su Ramon Nazareno Mierez (Istra 1961) i Zvonimir Šarlija (Sl. Belupo) koji su isključeni zbog dvije opomene na utakmicama NK Lokomotiva Zagreb – NK Istra 1961 i NK Inter-Zaprešić – NK Slaven Belupo kažnjeni sa po jednom utakmicom i 3.000 kuna novčane kazne.

Na utakmici NK Osijek – GNK Dinamo Zagreb pripadnici navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini u 71. minuti zapalili su ukupno 14 pirotehničkih naprava, a pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys na sjevernoj tribini u 80. minuti 18 baklji i 3 bljeskalice pri čemu je 12 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta. Tom prilikom došlo je do zapaljenja nekoliko sjedalica, a radi gustog dima koji je prekrio dio terena igra je bila u prekidu četiri minute. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a NK Osijek kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna, a GNK Dinamo iznosom od 25.000 kuna.

Sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Hajduk, NK Istra 1961 i NK Slaven Belupo zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.