Navijači nemaju sreće! Gradovi u kojima igra Hrvatska – najskuplji

Navijači nemaju sreće! Gradovi u kojima igra Hrvatska – najskuplji

Vlasnici nekretnina će za vrijeme Svjetskog prvenstva povisiti najam za 50 do 100 posto.

Nižnji Novgorod, grad u kojem će hrvatska nogometna reprezentacija igrati protiv Argentine u susretu 2. kola D skupine svjetskog prvenstva, za vrijeme World Cupa bit će najskuplji grad u Rusiji što se tiče smještaja.

Prema istraživanju turističke zajednice St. Petersburga hotelijeri i vlasnici nekretnina će za vrijeme SP-a povećati cijene smještaja između 50 i 100 posto.

Najskuplji smještaj bit će u Nižnji Novgorodu. Jedno noćenje u gradu na ušću rijeke Oke u Volgu koji ima 1.3 milijuna stanovnika, iznosit će u prosjeku 63 dolara. Na drugom mjestu je Moskva gdje noćenje u prosjeku stoji 58 dolara, a na trećem mjestu je Kalinjingrad, gdje ‘Vatreni’ otvaraju SP protiv Nigerije, s prosjekom od 40 dolara.

Samara, St. Petersburg, Soči, Kazan i Jekaterinburg se nalaze na sredini liste, dok je smještaj najjeftiniji u Saransku, Volgogradu i Rostovu na Donu s prosjekom od 25 do 30 dolara.

Hrvatska će protiv Argentine igrati na stadionu Nižnji koji prima 44.899 gledatelja, a to je jedan od stadiona koji još uvijek nisu završeni, no sve bi trebalo biti gotovo do konca ove godine ili u siječnju iduće godine. Ovo je ‘najnesretniji’ stadion jer je tijekom gradnje na njemu bilo nekoliko nesreća, te jedan požar.

Nižnji Novgorod je važno industrijsko središte (autoindustrija), sveučilišni grad i kulturni centar regije. Nižnji je i važno prometno čvorište (riječna luka, željeznica koja leži na Transsibirskoj pruzi, sjecište više glavnih cestovnih pravaca, zračna luka, metro).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.