Nazor: “Ova generacija može vratiti košarku tamo gdje joj je i mjesto”

Nazor: “Ova generacija može vratiti košarku tamo gdje joj je i mjesto”

Izbornik košarkaške U19 reprezentacije uvjeren je kako će se njegovi momci u budućnosti sjajno uklopiti u najbolju selekciju...

Hrvatski košarkaši do 19 godina starosti bili su na korak do fenomenalnog uspjeha. Sjedinjene Američke Države već su bile na koljenima u finalu Svjetskog prvenstva u Grčkoj, no Luka Božić realizirao je samo jedno od dva bacanja te se moralo igrati produžetke.

Na koncu je presudila duža klupa i Amerikanci su ponovno osvojili naslov najboljega na svijetu. Uspjeh hrvatskih ‘klinaca’, hendikepiranih aferom Bendergate, odnosno nemogućnošću igranja Dragana Bendera te ozljedom Mazalina, u svakom je slučaju – vrhunski.

“Nekako se ne osjećamo kao da smo osvojili srebro, već izgubili zlato. Milimetar nas je dijelio od toga”, kazao je izbornik Ante Nazor za službenu stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza. “Čestitam Amerikancima – imali su više koncentracije kad je trebalo. Igrali smo produžetak u kojem su oni dominirali i samouvjereno pobijedili. Čestitke i mojim momcima, ne samo za posljednju utakmicu, već cijeli turnir.”

Pobjeda nad mladim ‘dream teamom’, najvećim nadama američke košarke, bio bi povijesni uspjeh. Šteta što nisu uspjeli, ali trebalo bi ipak prevladati zadovoljstvo zbog činjenice da se košarka – napokon – na velika vrata vraća u Lijepu našu.

“Igrači su malo depresivni, ali dignut ćemo se. Možemo i moramo biti ponosni ne samo na ovo, nego sve što smo napravili u proteklih osam godina. Imali smo sjajne uspjehe, jako smo talentirani i mislim da će ova generacija kvalitetno zamijeniti igrače u seniorima te vratiti košarku tamo gdje joj je i mjesto”, zaključio je strateg koji “sve što dotakne, pretvori u zlato”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.