Nedolično ponašanje na stadionima UEFA najstrože kažnjava

Nedolično ponašanje na stadionima UEFA najstrože kažnjava

Uefa pokrenula postupak protiv HNS-a zbog upada navijača na teren

Novinar HRT-a Boris Jelavić je uoči dvoboja Hrvatske i Turske slučajno razgovarao s navijačem koji je nešto poslije na stadionu izbjegao osiguranje i uspio s reprezentacijom na travnjaku proslaviti gol Luke Modrića.

Nažalost, zbog njegovog postupka Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a, a Disciplinska komisija će kaznu izreći 21. lipnja. UEFA je pokrenula postupak zbog dva prekršaja – zbog pirotehnike te zbog utrčavanja navijača na travnjak nakon što je Luka Modrić postigao pogodak.

Krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta” pokrenula je postupak i protiv Turskog nogometnog saveza također zbog dva prekršaja. Zbog pirotehnike te zbog bacanja raznih predmeta na teren.

Odluku o možebitnoj kazni UEFA će donijeti 21. srpnja.

Otkako je počeo EURO UEFA je pokrenula postupke i protiv Ruskog te Albanskog nogometnog saveza. Protiv Rusa je pokrenuta istraga zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice protiv Engleske, rasističkih ispada te pirotehnike, dok su Albanci na udaru zbog pirotehnike i nedoličnih poruka na tranasparentima. UEFA će o Rusima odlučivati već 14. lipnja, a o Albancima 21. srpnja.

Koncem svibnja FIFA je žestoko kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice igranja bez gledatelja te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

Stoga navijajmo vatreno, strasno, sportski poput naših nogometnih gladijatora i budimo im podrška, njihov 12 igrač jer s takvom podrškom kraja im nema.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.