Neki novi klinci u vatrenima najavili dvoboje sa Španjolskom i Engleskom

Neki novi klinci u vatrenima najavili dvoboje sa Španjolskom i Engleskom

Brekalo je upao na listu 20 najboljih mladih igrača u svijetu.

Novi mladi val talentiranih nogometaša kuca na vrata hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon što se Duje Ćaleta Car već polako standardizirao na popisu Zlatka Dalića, kao i vratar Dominik Livaković koji je postao legitimni kandidat za jedinicu, Dalić je za posljednje dvije utakmice u Ligi nacija pozvao Nikolu Vlašića i Josipa Brekala.

Vlašić je nakon transfera u Everton većinom grijao klupu ili iz prvih redova Goodison parka gledao suigrače, a nakon što je posuđen u moskovski CSKA počeo je razvijati talent. Srušio je golom veliki Real Madrid, navijači su ga dvaput proglasili igračem mjeseca.

“Igram svaku utakmicu pa automatski dolazi i samopouzdanje, a svi mi u klubu vjeruju. Imam odriješene ruke na svojoj poziciji, a najviše mogu dati kao polušpica.” – sretan je svojim nastupima u klubu Nikola Vlašić.

Izborio je Nikola plasman s mladom reprezentacijom na Europskom prvenstvo, a šlag na torti je poziv u A reprezentaciju.

“Dolazi jedna manja smjena generacija, no imamo i iskusnijih igrača. Mi mlađi ćemo biti potpora, možda ući s klupe i dati svoj doprinos. Naravno, svi zajedno smo ponosni i zadovoljni što će nas dočekati pun stadion” – rekao je Vlašić i dodao:

“Španjolci su odlični i čekaju nas teške utakmice, ali mislim da imamo kvalitetu za obje pobjede. U borbi smo za prvo mjesto, no treba barem osigurati mjesto nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.”

Druga nadolazeća zvijezda Brekalo 2016. je otišao u Wolfsburg, a nakon prošlogodišnje posudbe u Stuttgartu nametnuo se kao standardni prvotimac i upao je među 20 najboljih mladih igrača svijeta.

“Isplatila mi se upornost i na pravom sam putu. Još sam uvijek mlad, a igram standardno u Bundesligi. Wolfsburg sigurno može još bolje, do viših pozicija na tablici, i nadam se da ćemo se kroz trud vratiti na prijašnje staze” – najavio je bolje dane u klubu Josip.

Brekalo se dotaknuo poziva u A vrstu i očekivanja od susreta:

Presretan sam što sam dio ove momčadi, to je ispunjenje sna. Na izborniku je odluka o minutaži, ja sam spreman i bit ću najsretniji dočekam li trenutak svog debija. Brzo sam se uklopio, kao da sam već više puta dolazio na okupljanjaOnaj rezultat iz Elchea nije realan. Krenemo li u četvrtak od samog početka uz pomoć navijača, sve će biti drugačije. Idemo na pobjedu. Bilo bi i za mene veliko iskustvo zaigrati pred prepunim Maksimirom” – rekao je za kraj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.