Nelson: “Pobjedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli”

Nelson: “Pobjedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli”

Suci su jednoglasno glasali 30-27, 29-28, 29-28 za Mirka.

Suci su jednostavno odlučili, 30-27, 29-28, 29-28 za Cro Copa, a onda je krenuo show. Roy Nelson kao da je zaboravio na sve trenutke uzajamnog poštovanja u kavezu i između rundi. A nagađa se kako se Nelson i nakon nekog vremena nije pomirio s porazom pa ga je iz dvorane morala ispratiti policija.

“Javljam se odmah poslije borbe. Pobijedio sam Mirka, ali suci to nisu vidjeli. Pa jedan od njih je dao 30-27 što se nikako nije dogodilo, mogli ste to vidjeti ako ste gledali borbu. Možda sam samo u zabludi od udaraca u glavu, ali hvala na podršci” – obratio se Roy Nelson svojim fanovima na Instagramu nakon poraza.

Prilikom čitanja odluke sudaca, Nelson je samouvjereno digao desnu ruku u zrak i sam si dodijelio pobjedu, a Mirko ga je samo ošinuo pogledom. Suci nisu razmišljali na Nelsonov način. Američki borac u tim se trenutcima ponašao kao da mu je ovo prva juniorska borba u karijeri, a ne kao iskusni borac s 42 godine.

Šokirani ‘Big Country’ otišao je sjesti u svoj kut, kao da s njim nije bilo sve uredu. Do Mirka je došao bivši UFC-ov sudac, a sadašnji Bellatorov promotor ‘Big’ John McCarthy i malo popričao s hrvatskim borcem, a u ring su stigla nosila.

Ljudima baš nije bilo jasno što se događa jer je Nelson do maloprije stajao na nogama. Očito je ‘Big Country’ bio u svom svijetu i kad je Mirko bio usred intervjua, on je lagano odšetao van ringa. Ali to nije sve. Imao je što za poručiti predsjedniku Bellatora Scottu Cokeru, tko zna, možda je mislio da je sve ovo urota protiv njega.

No, Roy će se morati pomiriti s tim kako ga je Mirko pobijedio u ovoj ‘šahovskoj partiji’. Bio je hrvatski borac spreman na sva rušenja i brze udarce iz klinča, a odlično je radio laktovima. Nekoliko se puta poskliznuo Cro Cop, ali nasreću, bez posljedica. Ovo je njegova deseta pobjeda u nizu, a vjerojatno ne i posljednja.

Pretpostavlja se da bi Mirka dobra predstava mogla ostaviti u Bellatoru, a mnogi mu priželjkuju i napad na teškašku titulu te organizacije.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.