Nenad Bjelica na kongresu u Turskoj proglašen najboljim klupskim trenerom Europe

Nenad Bjelica na kongresu u Turskoj proglašen najboljim klupskim trenerom Europe

Dinamo je Turke oduševio u utakmicama protiv Fenerbahcea.

GNK Dinamo nalazi se na pripremama u turskom sportskom kompleksu u Beleku, a trener Nenad Bjelica sudjelovao je na FIFEX kongresu kojeg su organizirali Turski nogometni savez i UEFA.

Bjelica je održao predavanje na temu kontranapada i pokazao primjere iz igre i akcija Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka te Europskoj ligi.

Nakon predavanja, trener Dinama je dobio nagradu udruženja turskih trenera, Turskog nogometnog saveza i UEFE za najboljeg stranog klupskog trenera u Europi u 2018. godini.

“Ovakve su konferencije jako lijepa stvar. Kad st eu ulozi učenika i profesora. Već desetak godina držim predavanja na konferencijama. Bio sam par puta i na našoj trenerskoj akademiji u Hrvatskoj tako da za mene ništa novo. Svakako lijepo iskustvo, u jednoj nogometno važnoj zemlji, ovo je velika stvar za mene. Okupilo se puno renomiranih trenerskih lica i sretan sam što sam dobio poziv za sudjelovanje. Nisam uopće očekivao ovu nagradu za najboljeg stranog trenera niti mislim da ja to jesam, ali poštujem njihovu odluku i sretan sam” – rekao je trener skromno nakon predavanja i dodjele nagrada.

Bjeličin Dinamo je posebno oduševio Turke u utakmicama protiv Fenerbahcea, kada je turski velikan poražen na Maksimiru 4:1, a nakon toga uz pomoć sudaca sačuvao bod u Istanbulu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.