NEODGOVORNI KLIJENTI U TERETANI

NEODGOVORNI KLIJENTI U TERETANI

Mnogo je slučajeva u kojima nam okruženje nameće svoje mišljenje i na određeni način prisiljava da učinimo nešto čemu još nismo dorasli.

  • Moraš na dijetu
  • Premršav si
  • Hrani se zdravije
  • Kreni trenirati
  • I sl.

Većina populacije odluči realizirati navedene točke ne bi li se uklopila u određeno društvo, iako nije prethodno postigla „deal“ sa samim sobom za ostvarivanje vlastitog cilja. Njihov plan najčešće se sastoji od pronalaženja trenera koji će čarobnim štapićem ukloniti masne naslage i preko noći ih pretvoriti u fitness modele. Nakon što pronađu trenera postavljaju mu besmislena pitanja poput:

  • Koliko često mogu imati „cheat meal“?
  • Što ako ne stignem sam pripremati obroke?
  • Mogu li pretvoriti salo u mišiće?
  • Kada ću vidjeti rezultate?

Zaslužuju li takvi klijenti apsolutnu posvećenost trenera? Očito je da nisu spremni pomiriti se s mukotrpnim radom za koji ne postoji lakša solucija. Ipak, susrećemo ih u teretanama i tada to izgleda ovako:

KAŠNJENJE NA TRENING

Pola sata kašnjenja iz XY razloga. Preskače se zagrijavanje i brzinom svjetlosti odrađuje trening bez koncentracije i maksimalnog fokusa na rad mišića.

Izvor: Instagram/ @lil_asskicker1

NEPRAVILNA PREHRANA

Obožava spavati i nema šanse da mijenja sat jutarnjeg sna za pripremu hrane.

Večer je rezervirana za opuštanje ili izlazak, te priprema obroka pada u zaborav.

Ništa ne jede prije treninga.

Gužva na poslu onemogućuje mu 10 min pauze za obrok. Nedostatak energije smanjuje maksimalan učinak na treningu.

Pridržava se prehrane od A do Ž, plus poneki keksić, red čokolade, kremšnita ili čaša Coca-Cole. Zašto..?

„BLA BLA“ KLIJENT

Često se sat treninga pretvori u detaljno prepričavanje događaja iz privatnog života. Trening se odrađuje preko volje. Pauze služe kao psihološka terapija. Rezultati izostaju.

„PRETEŠKO MI JE…“ KLIJENT

Odbija raditi kompleksne vježbe. Pokazuje nezainteresiranost zujanjem po teretani.  Često zabušava i skraćuje seriju ukoliko mu se ukaže prilika.

Tek kada ste čvrsto odlučili da želite promijeniti životne navike i u potpunosti se posvetiti vlastitoj transformaciji, krenite korak po korak. Poanta nije zavaravati samoga sebe, biti nezadovoljan rezultatom i okriviti trenera za izostanak učinka. Oblikovanje tijela ne dopušta varanja i propuste. Pripremite se na sve što vas čeka, postepeno se odreknite loših navika i čvrsto krenite ostvarivati ciljeve. Ukoliko mislite da još niste spremni, prepustite svoje mjesto nekome tko je, dok ne dođe vaše vrijeme.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.